h i r d e t é s

Orbán szerint Budapest sportfőváros?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán szerint Budapest sportfőváros?

2018. október 27. - 10:48

 

Nem teljesen világos, hogy milyen szinten bomlott meg miniszterelnökünk elméje, de nyugodtan fogadhatunk nagyobb téttel arra, hogy Magyarország nagyobb biztonságban lenne nélküle. És most nem feltétlenül arra gondolunk, hogy emberünk ki tudja hány éve nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon.

Forrás: MTI

Hiszen Pintér Sándor is megmondta, hogy Orbán Viktornak nem szükséges átesnie semmilyen átvilágításon. Csak mert ő Orbán Viktor. Slussz. De nem is ez a lényeg. A veszélyes elmeállapot, sosem volt probléma a magyar politikában. Sőt, minél erősebb volt egy-egy politikus komplexusa, annál ragyogóbb karrier várt rá a kormányon. A nép meg nyögi. Ami a mi elmeállapotunkról is sok mindent, amik közt kevés a bocsánatos és egy sem, ami jó.

Valaki egyszer kitalálta, hogy a sportnak presztízst kell tulajdonítani. Mintha azzal, ha valaki teljesítményével eredményt ér el, abból a politikának is illenék hasznot húznia. Mintha a sportteljesítmény is az egyes vezetők érdeme lenne.

A Budapesten zajló birkózó világbajnokságról, az új generációs "városi világjátékokról" és a magyar fővárosban tervezett további világszintű sporteseményekről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Nenad Lalovic, a Nemzetközi Birkózószövetség elnöke péntek délután az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. /168 óra/

Különös gondolat, hogy abban az országban akarunk világszínvonalú sportrendezvényeket tartanai, amelyik a legelhízottabb nemzetek közé tartozik. Kiválóan szemlélteti ezt Orbán Viktor – hogy az ügyben szntén érintett Németh Szilárdot ne is említsük – aki lassan csak szumó kategóriában vehető komoly sportembernek. És ez még mindig nem a csúcs.

A tárgyaláson elhangzott: jövőre négy világbajnokságot - asztalitenisz, vívó, öttusa és gyorsasági kajak-kenu - rendezünk meg, ráadásul 2019-ben Budapest viselheti az Európai Unió által adományozott Európa Sportfővárosa címet - ismertette Havasi Bertalan. Kiemelte: a miniszterelnök elkötelezett a 2019. évi World Urban Games, egy új generációs multisport-esemény budapesti megrendezése mellett, amely egyfajta fiatalos sportfesztivál a város szívében, és olyan sportágak tartoznak ide, mint például a BMX, görkorcsolya, gördeszka, 3x3 kosárlabda, teqball vagy a break tánc.

Egy dologban igaza van Orbánnak. Budapest, ha nem is sportfőváros, minden idők legnagyobb, közel kétmilliós fogadóképességű gladiátorarénája (Hogy ne mondjunk stadiont). Ahol a sosem látott siker üres ígérete mellett az irhánkért kell küzdenünk. A tökünkről ugyanis már rég lemondtunk.


 

h i r d e t é s