h i r d e t é s

Orbán totális képzavarban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Orbán totális képzavarban

2019. július 28. - 09:12

Tusványos minden valószínűséggel az irgalmatlan hazugságok szabad terepét jelentheti a magyar miniszterelnök számára. Itt nem számít, mekkora baromságot mond ki, hiszen ellenzéki hangnak helye nincs Orbán világában. Nem is csoda, nagyjából azóta nem mer nyílt vitára kiállni senkivel, amióta alig egy óra alatt felmosta vele a padlót egy olyan politikus, akit aztán több évbe telt teljesen lejáratni.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Amikor pedig a keresztény szabadság kerül szóba, az ember nehezen állja meg gyomorideg nélkül, hogy ne próbálja meg pofán vágni akár a képernyőn keresztül is a miniszterelnököt. Nem mintha olyan nagy védelemre szorulna az a magyar kereszténység, amelyik 2002-es kirobbanása óta nem hajlandó érdemiekben foglalkozni a papi pedofíliával, a vallásszabadság intézménye alatt pedig csak saját vallását ért sérelmei miatt hajlandó rinyálni. Különösen szép, hogy nem találunk ilyen sérelemre egyetlen épkézláb bizonyítékot sem.

Van azonban ennél durvább is.

Két támadás érheti a keresztény szabadságot a miniszterelnök szerint. Mivel soha senki nem találná el, ezért leírjuk, hogy az egyik a liberalizmus, a másik a migráció.

Kissé zavarba ejtő, hogy Orbán Viktor úgy véli, a „liberális korszellemmel” kell megküzdeni, miközben folyton azt fejtegeti, hogy a korszellem átállt az ő oldalára.

De hát volt a harmincadik tusnádfürdői beszédben más meglepő kijelentés is, például amikor nemzedéki tragédiaként írta le az amúgy kilenc éve nem létező SZDSZ pályáját. Szerinte a ’68-as nemzedék pártja elől előbb Antall József, aztán Horn Gyula, majd az ő első kormánya zárta el a hatalomra jutás lehetőségét. Hogy ez miként fér össze azzal a környékén máig élő felfogással, hogy minden bajért az SZDSZ és a ’68-as nemzedék a felelős, azt a politikai elemzés eszköztárával nincs módunk felkutatni. Mindenesetre az elmúlt harminc évről röviden az mondható el, jó, hogy mögöttünk van és nem előttünk.

A keresztény szabadság tételének lefektetése azt az ideológiai sorozatot folytatta, amelyet Orbán Viktor az öt évvel ezelőtt világszenzációt keltő illiberálisozással kezdett, és tavaly a keresztény demokráciáról szóló fejtegetéssel bővített. A 2019-es fejezetből megtudhattuk, nemhogy nem lehet liberális a keresztény demokrácia, de valójában a liberális demokrácia az, ami nem lehet nem keresztény. Ezt a mondatot nyugodtan olvassa el mindenki még egyszer. /168 óra/

Bár már párszor emlékeztették, kemény maflásokkal, újra el kell mondanunk, hogy csak liberális demokráciában beszélhetünk szabadságról és kereszténységről egy mondatban.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s