h i r d e t é s

Orbán úgy bocsánatot kért, hogy a fal adja a másikat

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Orbán úgy bocsánatot kért, hogy a fal adja a másikat

2019. március 15. - 10:19

 

Minek utána kellemetlen patthelyzet alakult ki az Európai Néppárt és Orbán között, nem lehetett egyszerű dolga Manfred Webernek, hogy meggyőzze a magyar miniszterelnököt, hogy visszakozzon. Bárhogy is, Orbán Viktor nagyon is tisztában van azzal, hogy lépéskényszerben van. Azonban önként semmiképp nem fog kilépni a pártcsaládból.

Forrás: MTI

Épp ezért a jól bevált trükkhöz folyamodott és ugyan bocsánatot kért, azonban az ilyen bocsánatkérést jobb helyeken sértésként is lehet értelmezni. Valamiért ugyanis hasznos idiótáknak nevezte a néppárti, legfőképp politikáját kritizáló politikusokat.

Orbán Viktor miniszterelnök levelet intézett azokhoz a néppárti vezetőkhöz, akik kezdeményezték a Fidesz kizárását az Európai Néppártból (EPP); írásában a Fidesz elnöke bocsánatot kér "a támadó nyelvezetért", de fenntartja politikai álláspontját - értesült a Reuters.

A Fidesz vezetői az utóbbi napokban többször határozottan leszögezték, hogy alapvető politikai kérdésekben a Néppárttal kialakult vita során nem tesznek engedményt. Legutóbbi, a Magyar Rádiónak adott interjújában Orbán Viktor arról beszélt: a keresztény kultúra megvédése és a migráció ügyében semmilyen kompromisszum nem képzelhető el, "minden másról lehet beszélgetni".

A Reuters által csütörtökön megszerzett egyik levélben Orbán Viktor felkérte a flamand kereszténydemokraták vezetőjét, Wouter Beke-t, hogy vizsgálja felül a Fidesz kizárására vonatkozó javaslatát. /168 óra/

Tehát lényegében az egész üzenet azt sejteti, hogy továbbra sem fog konstruktívan hozzájárulni az néppárt működéséhez Orbán. Másképpen bár bocsánatot kér, minden marad úgy, ahogy eddig. Az egész gesztus ebben a formában annyit sem ér, mint apapír, amire nyomtatták a levelet.

Ez pedig további következtetések levonását engedi meg. Lényegében Orbán vérszegény reakciója megfontolt lépés volt. Nyilván a kizárását követelő politikusok ennyivel nem érik majd be, ergo továbbra sem tűrik majd meg a pártcsaládban. Azt is pontosan tudják, hogy Orbán azért nem akar kilépni magától, noha ezt könnyedén megtehetné, mert már mindenki szemében kínos a jelenléte. Ám a kizárással elmondhatná:

A néppárt is Soros tenyeréből eszik.

És bár Európában nézetei közel sem aratnak széles körben elismerést, arra mindenképp jó hogy hazai bázisát megerősítse. Mi a mocskos liberálisok pedig továbbra is a pálya szélén rekedve nézzük végig, hogyan emészti fel hazánkat a nagy játékos képében tetszelgő elmebeteg ámokfutása.


 

h i r d e t é s