h i r d e t é s

Orbán Viktor az amerikai külügyminiszterrel tárgyalt

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Orbán Viktor az amerikai külügyminiszterrel tárgyalt

2019. február 11. - 20:13

 

Az eredményes külügyminiszteri csúcs után Orbán Viktor miniszterelnök hivatalában, a Karmelita kolostorban fogadta Mike Pompeo amerikai külügyminisztert.

Az amerikai külügyminiszterrel tárgyalt Orbán Viktor - Budapest, 2019. február 11. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja Mike Pompeo amerikai külügyminisztert hivatalában, a Karmelita kolostorban 2019. február 11-én. - MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A kormányfő mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Szabó László, Magyarország washingtoni nagykövete és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is jelen volt a megbeszélésen. Pompeo mai budapesti látogatása során, amelynek a jelentőségét tökéletesen leírja a tény, miszerint legutóbb hét és fél éve járt amerikai külügyminiszter Magyarországon, több fontos területen, így a védelmi kérdésekben is komoly előrelépés történt.

A felek megállapodtak az 1997-ben kötött közös védelmi együttműködési megállapodás megújításában. A térségben kiemelten fontos Magyarország az USA számára.

A miniszterelnök a Facebook-oldalára is feltöltött egy közös képet a mai találkozóról, ahol a csodás panorámát mutatja meg az amerikai külügyminiszternek. (MTI) / origo.hu


 

h i r d e t é s