h i r d e t é s

Orbán Viktor előre kér minden pénzt Brüsszeltől

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Orbán Viktor előre kér minden pénzt Brüsszeltől

2022. október 11. - 15:37

A Fidesz EP-képviselői voltak a postások.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A Fidesz EP-képviselőcsoportja azt javasolja, hogy jövőre egy összegben az összes uniós forrást kapják meg a tagállamok, "az orosz-ukrán háború és az elhibázott uniós szankciók miatt" - írja az eurologus blogra hivatkozva a hvg.hu.

A blogbejegyzés szerzője emlékeztet, hogy az Európai Parlament Költségvetési Bizottsága hétfőn este szavazott a 2023-as uniós költségvetés parlamenti javaslatáról. A Fidesz delegációjának közleménye szerint a vitában felszólalt Deli Andor képviselő, aki azt mondta, hogy módosító javaslatokat adott be a párt annak érdekében, hogy az orosz-ukrán háború és az elhibázott uniós szankciók miatt kialakult válságra tekintettel valamennyi tagállam azonnal, mindenféle bürokratikus és politikai feltételek nélkül jusson hozzá minden uniós forráshoz.

A korménypárti politikusok megemlítik, hogy a Költségvetési Bizottság elfogadta a Fidesz EP-képviselőinek kezdeményezését arra vonatkozóan, hogy 2023-ban 10 millió euróval több pénzt kapjanak a fiatal gazdálkodók és a Előcsatlakozási Támogatási Eszköz (IPA) költségvetését is növelnék, hiszen az ebből a forrásaiból részesülő nyugat-balkáni országoknak ugyanúgy szembe kell nézniük a növekvő energiaárak és aszály okozta gazdasági nehézségekkel, de nehezebb gazdasági helyzetben vannak, mint az uniós tagállamok. Az IPA forrásokat a képviselők 45 millió euró kötelezettségvállalással és 22,5 millió euró kifizetéssel emelnék - fűzte hozzá az eurologus. (mfor.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky