h i r d e t é s

Orbán Viktor kéretlenül és otromba módon avatkozott be a szlovák belügyekbe

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán Viktor kéretlenül és otromba módon avatkozott be a szlovák belügyekbe

2018. március 12. - 17:28

 

A Liberálisok felháborítónak tartják, hogy a Szlovákiában ártatlanul meggyilkolt oknyomozó újságíró és kedvesének  halála kapcsán Orbán Viktornak egyetlen együttérző, részvétnyilvánító szava nincs, ellenben megalapozatlan és érzéketlen kijelentésével durván beavatkozik egy szomszédos ország belügyébe.

Forrás: diepresse.com

Felháborító, hogy a kettős gyilkosság után kialakult társadalmi tiltakozásról Orbán Viktornak nem az jutott eszébe, hogy egy maffiakapcsolatokat feltáró újságírót brutálisan meggyilkoltak, hanem Soros György.

Az ötlet egyébként nem eredeti, Fico miniszterelnök is Sorost hibáztatja ahelyett, hogy a demokráciát és a szólásszabadságot veszélyeztető bűncselekmény tetteseit igyekezne felkutatni. Feltűnő, hogy az autoriter vezetők Magyarországtól Szlovákián és Románián át Szerbiáig mindenütt Soros Györgyöt hibáztatják a jogos társadalmi tiltakozások miatt. 

 Tiszteletet érdemel a szlovák civil társadalom, amely tömegtüntetésekkel fejezte ki felháborodását és ezzel elérte, hogy a nyomozásban feltűnően tétlenkedő belügyminisztert elmozdítsák hivatalából. A Liberálisok szolidárisak a tiltakozó szlovák társadalommal, támogatják célkitűzéseiket a közélet megtisztítására és felhívják a figyelmet, hogy a korrupció és a maffiaszerű működés sajnos nem csak Szlovákiában, de Magyarországon is tapasztalható.

Elítéljük a magyar miniszterelnök érzéketlen és sértő nyilatkozatát, és egyetértünk Petőcz Kálmán szlovákiai magyar diplomata nyílt levelével, miszerint Orbán Viktor kéretlenül és otromba módon avatkozott be a szlovák társadalom belügyeibe.

A Liberálisok felszólítják Orbán Viktort - vagy ha ő kontrollálhatatlanná vált, akkor az őt körülvevőket -, hogy fejezze be a teljesen alaptalan félelemkeltést, riogatást és uszítást Soros György ellen, és ne próbáljon meg konfliktust generálni a szomszédos országunkkal. Nincs az a belpolitikai érdek, amely indokolná, hogy a miniszterelnök megsértse egy - a tényfeltáró munkája miatt - meggyilkolt újságíró emlékét, és mindazokat, köztük a szlovákiai magyarságot, akik a közélet megtisztításáért küzdenek.

os.mti.hu

 

 


 

h i r d e t é s