h i r d e t é s

Orbán Viktor kihagyja a Szuperkupa-döntőt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán Viktor kihagyja a Szuperkupa-döntőt

2020. szeptember 22. - 14:38

 

A miniszterelnök csütörtökön és pénteken az Európai Tanács rendkívüli csúcsértekezletén vesz részt – közölte az atv.hu kérdésére Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Orbán Viktor a "Hajrá magyarok" c. agit-prop videóban

Az Európai Tanács szeptember 24–25-i rendkívüli ülését Charles Michel elnök hívta össze augusztusban. Az uniós vezetők Brüsszelben találkoznak.

Mindez azt jelenti, hogy Orbán Viktor nem lesz ott csütörtök este a Puskás Arénában a labdarúgó Szuperkupa-döntőn, amit a Bayern München és a Sevilla vív egymással.

A koronavírus-járvány kitörése óta ez lesz az első találkozó az UEFA versenyrendszerében, amelyre beengednek nézőket, nagyjából húszezret, vagyis legfeljebb a stadion harmada telhet meg. 

Az Európai Szuperkupa döntője csütörtök este 21 órakor lesz a Puskás Arénában. Itt a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa-liga első Sevilla csap össze.

A mérkőzés megrendezését sok vita előzi meg a járványügyi helyzet miatt, mivel nézők is lesznek a lelátón.

A bajor klub 2100 szurkolója érkezik Budapestre, nekik negatív koronavírus-teszttel kell rendelkezniük. Ugyanakkor a klub vezetőedzője nem ért egyet a találkozó nézők előtti megtartásával.

A Bayern-szurkolókra hazatérve kéthetes karantén vár majd, miután a bajor miniszterelnök, Markus Söder jogszabály-módosítást jelentett be a szuperkupadöntő miatt, és arra kérte a drukkereket, fontolják meg, hogy elutaznak-e a járványügyi szempontból rizikós helyszínnek számító Budapestre.

A spanyol szurkolók a nekik biztosított jegyek jelentős részét nem veszik igénybe, dacára annak, hogy a magyar kormány a turistákra vonatkozó határzár ellenére lehetővé tette, hogy a kiemelt sporteseményekre érkezők beutazzanak. (ATV, 24.huNépszava) / propeller.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s