h i r d e t é s

"Orbán Viktor magyar kormányfő láthatóan ideges"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Orbán Viktor magyar kormányfő láthatóan ideges"

2018. március 19. - 17:28

 

Hospodárské Noviny: a Fidesz-kormányzat érzelmekre ható, hazugságokkal teli kampányt folytat. - írja a nepszava.hu.

Forrás: nepszava.hu

Orbán Viktor magyar kormányfő láthatóan ideges, mert nem biztos, hogy az április 8-ra tervezett választáson olyan nagyarányú győzelmet arat, mint azt eddig várta - szemlézi az MTI a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilapot. 

A lap szerint ennek bizonyítéka Orbán ünnepi beszéde volt március 15-én, amikor egyebek mellett arról beszélt, hogy a Fidesz oldalán lesz a nép és a demokrácia, míg a másik oldalon az árulók.

Martin Ehl külpolitikai rovatvezető, az írás szerzője szerint Orbán ugyan a harmadik győzelem felé tart, de beszéde és a Fidesz jelöltjének hódmezővásárhelyi bukása megerősítette azt az ellenzéki körökben egyre inkább terjedő, 2010-óta nem ismert érzést, hogy a Fidesz legyőzhető.

A szerző szerint a Fidesz-kormányzat érzelmekre ható, hazugságokkal teli kampányt folytat a bevándorlók és Soros György ellen. A választók jelentős része ebben a légkörben nem meri beismerni, hogy nem szavazna a Fideszre.

A Fideszt az utóbbi hónapokban több kormoly botrány is érte - Kósa Lajos, Tiborcz István zavaros ügyei - de mindezekről a magyarok, elsősorban a vidéken lakók, csak nehezen szereznek tudomást. A közszolgálati televíziót a Fidesz teljes mértékben uralja, a kereskedelmi média pedig nagy nyomás alatt van és fél a komolyabb bírálatoktól.

Hamis illúziókat táplálni ugyan nem érdemes, de az ellenzék esetleges összefogása, főleg az egyéni körzetek esetében, sikerrel kecsegtet több helyen, és a választás új dimenziókat kapott. Az eredményt valószínűleg az fogja eldönteni, milyen mértékben sikerül a Fidesz minden igyekezete és nyomása ellenére is összefognia az ellenzéknek - zárja írását a cseh Hospodárské Noviny.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s