h i r d e t é s

Orbán Viktor „ordas nagyot lódított”

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Orbán Viktor „ordas nagyot lódított”

2017. augusztus 14. - 12:11

 

A kormány 80 milliárd forint értékben nyújtott adókedvezményt „kedvenc multinacionális cégeinek” 2012–2014 között – mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón. - írja az mno.hu.

Fotó: Thierry Charlier / Europress/AFP Forrás: mno.hu

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, Orbán Viktor miniszterelnök „ordas nagyot lódított”, amikor Tusványoson azt mondta, a kabinet a nagy multiellenes harcban elvett profitból támogatja a családokat, szerinte ugyanis ennek az ellenkezője az igaz.

Kiemelte, a kormány mindent megtett, hogy eltitkolja a nemzetközi nagyvállalatoknak nyújtott adókedvezmények adatait, az LMP azonban hároméves pereskedés után meg tudta szerezni a 2012–2014 közötti számokat.

Ezek alapján a legnagyobb adókedvezményt, 40 milliárd forintot az Audi kapta az említett időszakban, azt követi a Hankook több mint 17 milliárd forinttal, a Hamburger Hungária-erőmű 9 milliárd forinttal és a Bridgestone 6,6 milliárd forinttal.

A szóvivő emellett szólt arról is, hogy a kormány további 140 milliárd forint értékben adott beruházási támogatásokat, az Audinak például négy alkalommal 23 milliárd forint értékben.

Az LMP a kormány jelenlegi gyakorlatával ellentétben nem a multinacionális cégeknek, hanem a magyar kis- és középvállalkozásoknak nyújtana beruházási, munkahelyteremtési és közbeszerzési támogatásokat.

mno.hu


 

h i r d e t é s