h i r d e t é s

Orbán Viktor találkozott az amerikai nagykövettel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán Viktor találkozott az amerikai nagykövettel

2019. február 02. - 07:14

 

Orbán Viktor péntek reggel találkozott David B. Cornsteinnel, Magyarország amerikai nagykövetével. A Ripost információ szerint a találkozóra a magyar miniszterelnök otthonában került sor.

David B. Cornstein, az Amerikai Egyesült Államok nagykövete - Forrás: Magyar Idők

Diplomáciai forrásokra hivatkozva azt írja a Ripost, hogy péntek reggel Orbán Viktor és az Amerikai Egyesült Államok nagykövete, David B. Cornstein találkozott egymással.

A lap birtokába került egy fénykép is, amelyből a lap munkatársai szerint kiderül,

hogy a találkozó helyszíne Orbán Viktor XII. kerületi háza volt.

Ez azt jelenti, hogy az USA nagykövete saját, XII. kerületi rezidenciájáról ma reggel „átfáradt” a magyar miniszterelnök nem túlságosan messze lévő, szintén a XII. kerületben található otthonába.

A lap azt írja, hogy 

a Hegyvidék lakói figyeltek fel elsőként arra a kisebb diplomáciai autókaravánra, amely ma a reggeli órákban a XII. kerület útjain haladt.

A járókelők és autósok az Amerikai Egyesült Államok csillagos-sávos zászlaját is észrevették a nem kis méretű kocsikon, amelyek a Béla király útján hajtottak végig.

Ekkor a lap úgy értesült, hogy egy speciális kiadású Cadillac Escalade Platinum típusú fekete autóban

maga David B. Cornstein, az USA budapesti nagykövete utazott.

A Ripost szerint a diplomáciában szokatlan, nem a jellemző hivatalos időben, hanem annál korábban, a reggeli órákban, egy magánlakáson találkozott egymással az USA nagykövete és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, hogy négyszemközti megbeszéléseket folytassanak.

De arról az Origo sem tud semmit, hogy mi volt a téma a szokatlan találkozón.


 

h i r d e t é s