h i r d e t é s

Orbán Viktort kitüntették Szerbiában

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Orbán Viktort kitüntették Szerbiában

2022. szeptember 16. - 11:58

Egynapos munkalátogatásra Belgrádba utazik pénteken Orbán Viktor miniszterelnök, Aleksandar Vucic, Szerbia elnökének meghívására - erősítette meg az MTI-nek az erről szóló szerbiai sajtóhíreket Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Belgrád, 2022. szeptember 16. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő, miután átvette a Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetést Aleksandar Vucic szerb elnöktől a belgrádi elnöki hivatalban 2022. szeptember 16-án. - Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A megjelent információk szerint Orbán Viktor tárgyalást folytat Aleksandar Vuciccsal, majd a szerb államfő átadja a magyar miniszterelnöknek a Szerb Köztársaság Érdemrendjét "a Szerbia és Magyarország közötti békés együttműködés és baráti kapcsolatok fejlesztésében és erősítésében nyújtott kiemelkedő szolgálataiért".

A sajtókommentárok emlékeztetnek arra: Belgrád és Budapest kapcsolatai az eddigi legmagasabb szinten állnak, nagyrészt a két vezető személyes kapcsolatainak és erőfeszítéseinek köszönhetően.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s