h i r d e t é s

Orbánék, mint fertőzésveszély

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Orbánék, mint fertőzésveszély

2018. október 17. - 14:38

 

A legalapvetőbb felszerelések hiányoznak az állami járványügy központi intézetében. A laborokban úgy dolgoznak veszélyes vírusokkal, hogy nincs elég fertőtlenítőszer és gumikesztyű, de már a gázpalackok is fogytán vannak.

Forrás: pxhere.com

“A laborokban úgy dolgoznak veszélyes vírusokkal, hogy nincs elég fertőtlenítőszer és gumikesztyű, de már a gázpalackok is fogytán vannak(…)
„teszthiány miatt a nyugat-nílusi láz egyes verifikáló vizsgálatai állnak le a jövő héten” (…) leállhat a „hepatitisvírusok (A, B, C, D, E) molekuláris diagnosztikája” is – derül ki a „mi nincs”-felsorolásból. 
„Mindenen spórolunk, és így dolgozunk veszélyes környezetben, veszélyes kórokozókkal. Még a gumikesztyűvel is spórolni kell, amit elvileg nem lehetne többször használni, de muszáj, mert már rég elfogyott volna. Ahogy a körlevélben is írták, fogytán van a fertőtlenítőszer, alig tudjuk fertőtleníteni a felületeket és magunkat, ez több mint veszélyes, hiszen megfertőzhetjük egymást és a mintákat is.” 

Ezek a félelmetes mondatok a mai sajtóban jelentek meg a magyar járványügy csúcsszervének belső levelezéséből.

A magyar egészségügy hosszú évek óta életveszélyes állapotban van, az agónia egyre drámaibb.
Ebben a Fidesz felelőssége mindenkiénél nagyobb, azzal, hogy megakadályozták a társadalombiztosítás melletti piaci szereplők megjelenését. Nem engedték felszámolni a létező szocializmust az egészségügyben, sőt tovább mélyítették azt, miként az ingyenes egészségügy illúzióját is.

Az eredmények ismertek: az orvosok elmennek, elképesztő nővérhiány van, a kórházakban rettenetes körülmények, az egészségügyi mutatóink katasztrófa közeliek.
Ha a rendszerbe több pénz került volna, akkor azoknak is több jutott volna, akik "csak" a társadalombiztosításon keresztül finanszírozzák az egészségügyet, lennének megfelelő számban orvosok, civilizáltabb és modernebb viszonyok lennének a kórházakban, szűrőállomásokon.
Most az a helyzet, hogy akinek módja van rá a magánszolgáltatásokat veszi igénybe, vagy keveredik a magán- és az állami szegmens, a minden fél számára megalázó paraszolvencia rendszerét fenntartva.
De járványügyből nincs magánklinika értelemszerűen, ez természetesen dedikáltan állami feladat.
A Fidesz kormányzat százmilliárdokat éget el a lelkünk megmérgezésére, százmilliárdokat osztogat szét a haverjainak, de a legelemibb közfeladat ellátásásra képtelen.

A gyűlölet fertőjét terjesztik, de hamarosan, ha valaki hepatitises lesz azt nem lehet szűrni; a dolgozók az infektológiai szakintézetben pedig most is megalázó munkakörülmények között végzik el feladataikat.

A helyzet az, hogy a szó szoros értelmében alkalmatlan a kormányzásra ez a társaság, mert ami túlmutat a plakátvalóságon és a közbeszerzésekkel összefüggő trükkökön ott nincs kompetenciájuk.

Republikon Inézet / Horn Gábor


 

h i r d e t é s