h i r d e t é s

Orbánnak már fociügyi főtanácsadója is van

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbánnak már fociügyi főtanácsadója is van

2019. március 08. - 06:36

 

A romániai Főtér.ro azt írja a Gazeta Sporturilor napilap cikke alapján, hogy Orbán Viktor felkérte sportügyi, fociügyi főtanácsadónak a 82 éves Jenei Imrét, aki elfogadta ezt.

Jenei pályafutása során a Steaua Bukarest edzőjeként érte el legnagyobb sikerét, amikor 1986-ban megnyerte a mai Bajnokok Ligája elődjének számít Bajnokcsapatok Európa-kupája (BEK) trófeáját, de volt a magyar és a román válogatottnak is a szövetségi kapitánya.

Jenei életkora miatt tanácsadás telefonbeszélgetések révén zajlik, a Gazeta Sporturilor szerint Orbán Viktor általában hetente beszél az edzővel. A legfőbb téma pedig egy magyar támogatásból megvalósuló labdarúgó-akadémia a 25 százalékban magyarok lakta Bihar megyében. Nagyváradon egyébként már van egy magyar labdarúgóakadémia, a NAC, valamint működik akadémia Csíkszeredán és Sepsiszentgyörgyön is.

A Gazetának Jenei elmondta, régóta ismeri a magyar kormányfőt, akit futballszerető emberként nem tudott visszautasítani. A tanácsadás pedig elsősorban a nagyváradi és Bihar megyei, futballal kapcsolatos információkat jelent, de Jenei úgy gondolja, Orbán Viktor felkeresi majd őt, hogy az akadémia helyét kiválassza, és a részletekről egyeztessen.

Jenei megbízatása során feladata lesz, hogy megszervezze a volt labdarúgók közreműködését, a helyszín kiválasztásában is tanácsot ad majd Orbánnak. (Nemzeti SportCsakfoci) / hvg.hu


 

h i r d e t é s