h i r d e t é s

Ördögi kínjáték

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Ördögi kínjáték

2022. július 27. - 09:19

Avagy műbalhé a köbön: Hegedűs Zsuzsa beolvasott Orbánnak a fajgyűlölő beszédéért, és felmondott!

Korábbi képen Hegedüs Zsuzsa szociológus, miniszterelnöki főtanácsadó és Orbán Viktor miniszterelnök kezet fognak a Fókuszban a nemzeti érdek címmel, a Századvég Alapítvány, a Széll Kálmán Alapítvány és a Heti Válasz Kiadó szervezésében rendezett konferencián Budapesten, a Larus rendezvényközpontban, ahol az Orbán-kormány első két évét értékelik – Fotó: Soós Lajos / MTI

A dolog fölöttébb gyanús, és megrendezettnek tűnik:

1./ Tartsuk ébren a (független) sajtó érdeklődését az ügyben (a két fél minden rezdülésének, válaszoknak és viszontválaszoknak folyamatos, szenzációt ígérő közlésével. Addig se a megszorításokról írnak/beszélnek!

2./ Megmutatjuk a jogállamiságon rágódó Brüsszelnek, hogy van ám itt belső vita, kritika, még a Fideszen belül is, támadni, faképnél hagyni lehet magát a Vezért is, hát hogy ne lenne akkor demokrácia?

Méghozzá országos, mindent átütő demokrácia? Sőt! Jogállamisággal és a véleménynyilvánítás szabadságával dúsítva!

Kétségtelen, hogy Hegedűst a származása miatt nyilván kellemetlenül érintette, tán föl is háborította a kevert fajoktól megtisztított Európáról szóló orbáni kiselőadás.

Na. de! Kezit csókolom! Most tetszett fölébredni?

Eddig nem zavarta Nagyságodat? Mert a dolog nem előzmény nélküli:

  • az eliszlámosított Európa, mégpedig a zsidó Soros által tudatosan eliszlámosított Európa,
  • a hanyatló, elfajzott liberális Európa elleni állandó izgatás, (Hitler után szabadon),
  • a nyílt cigányellenes, nyilas pártokat és mozgalmakat életre hívó, pénzelő, megvédő kormánypolitika,
  • az alig burkolt antiszemitizmus eddig is: az értelmiség- és liberalizmus-ellenes kirohanások folyamatosan (nálunk az értelmiség és a liberális, a zsidó szinonimája, pláne a "zsidrákot" idéző "libernyák" szitokszó),
  • Orbán megmondóembereinek (Bayer and Co) nyíltan is antiszemita megnyilvánulásai,
  • a homoszexuális embertársaink bűnözővé minősítése, folyamatos megalázó, kirekesztő zaklatása, most már jogi megkülönböztetéssel is,
  • a dekadens, bűnös város és az életet adó vidék állandó szembeállítása,

Ezek mind-mind egy tőről, a kisebbségek elleni gyűlöletről, és a tömegeknek ellenük hangolásáról szól à la Hitler!

Hegedűsről sok rosszat (majdnem minden rosszat) el lehet mondani, de azt, hogy ostoba lenne, nem!

A liberálisként, a Demokratikus Ellenzék oszlopos beltagjaként (mellesleg Kis János akkori feleségeként a belső körhöz tartozott) szociológiai tudásával és felkészültségével a Kádár-ellenes táborhoz tartozott, majd lett az ügy árulója, más liberálisokkal és szocialistákkal együtt.

(Tarlós, Tölgyessy, Pozsgay, Szűrös Mátyás, Szili Katalin, Lévai Katalin, Móricz Eszter, Cser Ágnes, Hankiss Ágnes, Morvai Krisztina – ő meg sem állt az akkor nyíltan szélsőjobboldali Jobbikig, majd betagozta magát a Fideszbe. És mások.

Miközben hagyjuk most a Kádár-rendszer besúgóinak, tartótisztjeinek, párt/sajtó-propagandistáinak, pufajkásainak, párt- és KISZ-titkárainak széles táborát, meg a szocialisták sorai közt lappangó Fidesz-ügynököket!))

Orbánnál házalt állásért ez az egykori ellenálló, aki múltbéli szerepéért megkapta a francia Becsületrendet és állampolgárságot.

Kilincselése nem volt eredménytelen. Szili Katalinnal és másokkal, ős-fideszesekkel együtt miniszterelnöki különmegbízott lett, a szegény-ügyért, az elmaradott kistérségek felzárkóztatásáért felelős, lényegileg kormánybiztosként.

E minőségében elsősorban a reprezentációs költségeivel volt elfoglalva: (az egyébként tisztesen honorált különmegbízott) többet (milliókat) költött egymaga, mint az összes többi azonos beosztású kollégája együtt.

Pedig az (is) válogatott, nem túl finnyás társaság!

Az Orbán-rezsim (és saját) ténykedését minősítve, szakmai hitelességét is szemen köpve azt bírta nyilatkozni, hogy Magyarországon Orbán országlásának eredményeként megszűnt a mélyszegénység!

Az ügyet intézni hivatott alapítványa mérlegbeszámolókat – szabálytalanul, de büntetlenül – nem adott le, zavaros könyvelése és pénzügyei miatt rendőrségi, bírósági szakaszba is eljutó eljárás indult többek közt közokirat-hamisítás, sikkasztás és egyéb vádakkal, egyelőre a gazdasági vezető ellen.

A Nagyságos Asszony a bíróságon felhívások ellenére sem jelent meg, az ügy, gondolom, szokás szerint csendeskén elszenderedett.

Más érdemit a szegények felkarolása tárgyában nemigen köthetünk Hegedűs nevéhez, aki néhány fotózkodós propaganda-kiruccanást leszámítva jellemzően Párizsból intézte a nagy semmit.

Na, ezt a hölgyet érte "váratlanul, hideg zuhanyként" Orbán posványosi fejtegetése?

Hogy aszongya: "Orbán volt az utolsó ember, akiről a rasszizmus feltételezhető volt!

Hát kérem! Orbán az az ember, akiről már legelső megnyilvánulásai alapján biztosra volt vehető, hogy minden aljasságra képes!

Elég volt elkapni a sunyi pillantását, meghallgatni a beszédeit – mindről ordított, hogy fals, mint egy hamisított Rolex!

Elég sajnálatos, hogy politikai ellenfelei – akár állítólag Hegedűs – megengedhetetlenül sokáig, néhányan máig vakok és süketek (voltak) Orbán megítélést illetően.

Nos, tehát Hegedűs kiakadt! Orbán persze azonnal reflektált.

Ő "az az ember, akiről ab ovo megállapítható, hogy nem fajgyűlölő"!

Véleményem szerint az "ab ovo" helyett itt a "natürlich" (természetesen) kifejezés állná meg a helyét!

Na, mindegy! Egy újabb ordító hazugság és más semmi!

Egyszóval e purparlétól hangos a magyar sajtó!

Hegedűs majd végleg visszaköltözik Párizsba, lehet, hogy e bátor kiállásáért megint kap egy Becsületrendet, és eléldegél a millióival, amíg meg nem hal. Bár az is lehet, hogy idő múltán "ráébred", hogy tévedett Orbán megítélését illetően, és visszakéredzkedik. Nem rossz pénz az!

A dolgok pedig nálunk megint visszalendülnek a szokott kerékvágásba, és minden marad a régiben.

Közben újabb és újabb, vadabbnál vadabb ideológiai kirohanásokkal (esetleg művitákkal) terelik majd el (a sajtó és) a lakosság figyelmét arról, hogy Orbán áldásos gazdaságpolitikájának eredményeként a publikum lassan éhen hal.

Gyenge vigasz, hogy Orbán szavazói is.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s