h i r d e t é s

Óriási retusálásba kezdett a Fidesz

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Óriási retusálásba kezdett a Fidesz

2017. október 22. - 08:09

 

Visszamenőleg próbálják átírni a múltat - írja a Szemtől Szembe

Orbán és Soros - Forrás: MTI

Mert az mégiscsak kellemetlen, hogy éppen olyan embert minősítettek Sátánná kormányzatilag, akinek kapcsolatai a kormánypárttal korábban, hát, legalábbis élénkek és barátiak voltak. 

Akkor még a Fidesz is sátánista volt.

Illetve, lehet, hogy nem is. Mostantól minden másképp volt.

Völner Pál igazságügyi államtitkár, egyben a Fidesz Komárom-Esztergom megyei elnöke így emlékszik vissza a közelmúlt történelmére az egyik közpénzből kitartott harci és propagandablognak adott interjújában. A téma természetesen Soros és az ő színeváltozása.

“A rendszerváltás előtt kialakult róla egy pozitív kép, hiszen segítette azokat az ellenzéki erőket, amelyek a kommunista rezsim megdöntéséért küzdöttek. Ügyesen elterjesztette magáról, hogy ő egy filantróp. Ám a fordulat után már élesen támadta a nemzeti elkötelezettségű Antall-kormányt, fölhasználva hozzá az SZDSZ-t, meg az addigra már kialakított hátországát, „civil homokozóját”. 

Nem hiányzik innen valami? A magát viccesen újságírónak nevező propagandistának biztosan nem tűnt fel, hogy Völner államtitkár valamit kihagyott. Ugyan explicite nem állított valótlant, a valóságot mégis megmásította azzal, hogy szemérmesen

elhallgatott egy lényeges körülményt.

Biztos csak véletlenül nem jutott eszébe, Ti. hogy Soros gonosz szándékaihoz nem kizárólag az SZDSZ-t használta fel, hanem a Fideszt is. Sőt, a Fideszt főleg:

“A Fiatal Demokraták Szövetségének nyilatkozata – Soros Alapítvány 1992. szeptember 28.

Megdöbbenéssel figyeljük mind a Soros Alapítványt, mind pedig Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon. Látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetőleg a jövőben is nyújtani fog. Tiltakozunk az Alapítvány politikai csatározásokba történő bevonása ellen.

Most vagy az történt. hogy a Fidesz már nem akar szabadabb és nyitottabb szellemi légkört Magyarországon, vagy az – mint Völner implicite állítja – soha nem is akart.

A múlt visszamenőleg is megváltoztatható, sőt, meg is kell változtatni. Schmidt Mária, meg a Veritas(!) Intézet majd létrehoz egy bizottságot, amelyik kutatja majd az Fidesz és Soros a 80-90-es évekbeli konfliktusait.

Annyi valóságtartalma annak is lesz, mint a Soros-tervnek. 

A felső képen Orbán Viktor 2010-ben Soros Györggyel, amikor az még nem volt maga a Sátán.

Az alsó kép Sztálinnal, Molotovval, Jezsovval, illetve Jezsov hiányával nem tartozik ide, csak véletlenül került a posztba. (b1.blog.hu) / serfozoistvan.hu


 

h i r d e t é s