h i r d e t é s

Óriási tömeges bukás történt egy kerékpárversenyen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Óriási tömeges bukás történt egy kerékpárversenyen

2020. július 12. - 15:18

 

70 km/órás sebességnél, lejtmenetben bukott a mezőny.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Óriási tömegbukás történt az 1. Gella Kupán, rögtön a rajt utáni első körben Tótvázsony és Balatonszőlős közötti 8 százalékos lejtmenetben – írta Facebook-oldalán a Velo.hu kerékpáros magazin. A versenyen közel 200-an indultak.

A beszámoló szerint a baleset 70 km/órás sebességnél történt, az erdő úgy nézett ki utána, mint egy "horrorfilmben". A poszt alatti kommentekben többet azt írják, hogy mentők és mentőhelikopter érkezett a helyszínre, több mint 20 embert pedig kórházba vittek. 

Frissítés (2020. július 12. 17:01)

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek megerősítette: a balesetben 19-en sérültek meg - 17 férfi és 2 nő - akik zömében zúzódásos sérüléseket szenvedtek, de többüknél felmerült a csonttörés vagy az agyrázkódás gyanúja is. 

A mentők a helyszínre két mentőhelikopterrel és kilenc mentőautóval érkeztek, a sérülteket az ajkai, a veszprémi és a székesfehérvári kórházakba vitték - tette hozzá.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője arról tájékoztatott: a baleset egy zártkörű verseny előre egyeztetett útvonalán történt. A résztvevők a kijelölt utak teljes hosszán jogosultak voltak közlekedni az úttest jobb oldalán, a nagyobb bolyokat autós és motoros rendőrök is kísérték.


 

h i r d e t é s