h i r d e t é s

Őrizetbe vették Bige Lászlót

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Őrizetbe vették Bige Lászlót

2020. december 16. - 06:05

 

Gazdasági bűncselekmények gyanújával őrizetbe vették Bige Lászlót, az ország egyik leggazdagabb emberét – értesült a Telex.

Bige László - Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A nagyváradi születésű Bige elsősorban műtrágyagyártásból szerezte vagyonát.

A lap azt írja, az ügyről egyelőre nincsenek hivatalos nyilvános információk, de értesülések szerint gazdasági ügyekről van szó. A Telex úgy tudja, a reggeli rajtaütés során házkutatás is történt, és a rendőrök bizonyítékokat is lefoglaltak. Hozzáteszik: értesüléseiket ugyan több forrásból is ellenőrizték, de Bige Lászlót nem érték el, a mobiltelefonja ki volt kapcsolva.

Májusban kiderült, az egyik leggazdagabb magyart vesztegetéssel vádolják. Részleteket azonban a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva akkor nem árult el, de lapunk úgy értesült: börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozta az ügyészség a milliárdos műtrágyakirállyal szemben:

A milliárdos úgy reagált, hogy nevetséges és megalapozatlan az ügyészség vádja, és megjegyezte azt is, hogy már nem csak őt, hanem a családját is fenyegetik. Bige szerint világosan látszik, hogy minden fronton próbálkoznak ellenük, de semmi eséllyel, mert "ezek igazán dilettáns, amatőr, semmirekellő emberek".

Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa a Vidék Magazinnak a napokban megjelent interjúban azt mondta, az idei év kiemelkedően jól alakult a Bige cégcsoport számára, és egyik legsikeresebb évét zárja. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s