h i r d e t é s

Örömóda az európai értékekért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Örömóda az európai értékekért

2019. május 22. - 11:36

 

Május 25-én 20:26-kor megy le a nap. A Bazilika előtti téren naplementekor diákok és velük szimpatizáló felnőttek gyülekeznek, hogy a Bazilika lépcsőjén este kilenckor együtt énekeljék el Beethoven Örömódáját.

Forrás: Diákparlament - ‎Örömóda az európai értékekért / Facebook

Május 25-én este diákok és felnőttek közösen éneklik el az Örömódát, hogy a zene erejével álljanak ki az európai értékekért. A csatlakozni szándékozókat szombaton 20:25-re várjuk a Bazilika lépcsőjére, hogy este 9-kor közösen elénekeljük az Európai Unió himnuszát. A rendezvény során a zenekari kíséret hangfalak segítségével csendül fel, az énekszó közös belépését pedig karmester segíti majd. A közös éneklést profi videós stábunk rögzíti, az elkészült videót közzétesszük Facebook-oldalunkon.

Tudjuk, milyen ereje van a zenének. Beethoven Örömódája az összetartozást jelképezi, amelyet a zene sajátos kifejezőerejével fogalmaz meg. Beethoven 1817 és 1824 között, körülbelül 200 évvel ezelőtt a 9. szimfónia komponálásakor is azt remélhette, hogy egyszer eljön az a nap, amikor az emberek jogegyenlőségben és békében élnek a Földön.

Az Örömóda közös eléneklését Radnóti Róza zongorista ötlete alapján és segítségével a Független Diákparlament szervezi. Diákok és felnőttek csatlakozását egyaránt szeretettel várjuk.

Az esemény iránt érdeklődők a Facebook-eseményoldal leírásában feltüntetett regisztrációs linkek segítségével jelezhetik a részvételi szándékukat: https://www.facebook.com/events/632443647231244/

- írja közleményükben a Független Diákparlament csapata


 

h i r d e t é s