fbpx Orosz Anna lett a Momentum ügyvezető elnöke | CIVILHETES

h i r d e t é s

Orosz Anna lett a Momentum ügyvezető elnöke

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orosz Anna lett a Momentum ügyvezető elnöke

2021. október 11. - 18:02

 

A párt főpolgármester-helyettese szerint Fekete-Győr András távozásával lezárult egy korszak.

Forrás: Orosz Anna Facebook oldala

Fekete-Győr András lemondását követően Orosz Anna, a párt elnökségének tagja veszi át az ügyvezetői elnökséget - derült ki a Momentum politikusának, Kerpel-Fronius Gábornak hétfői bejegyzéséből.

A főpolgármester-helyettes azt írja Facebook-oldalán, hogy szerinte ez a párt nem jöhetett volna létre Fekete-Győr András eltökéltsége, szervezőkészsége és fáradhatatlansága nélkül. Megjegyezte, hogy az idei miniszterelnöki kampány a várakozásokhoz képest mind minőségében, mind eredményében kudarc volt. A politikus úgy értékelt, "véget ért egy korszak - egy olyan korszak, amelynek András meghatározó szereplő volt - személyisége lenyomatát a párt magán viseli. De úgy zárul le ez a korszak, hogy András velünk marad és ahogy eddig, csak más pozícióban, folytatja a munkát a közösségért."

Orosz Annáról szólva elmondta, ő közel volt az elmúlt időszak eseményeihez, és személyes kvalitásai is predesztinálják őt a párt vezetésére. "Akik követték a kampányt, tudják, hogy mennyire nagyra tartom Anna politikai teljesítményét és személyiségét is. A vezetésével a Momentum kiválóan meg fogja oldani az előttünk álló nehéz feladatokat. És most pedig újult erővel irány a kampányolás!" - zárta bejegyzését Kerpel-Fronius Gábor.

Fekete-Győr András azt követően kért maga ellen bizalmi szavazást, hogy utolsó helyen végzett az ellenzéki előválasztás első fordulójában. Így tegnap este a küldöttek többsége úgy döntött, megvonja tőle a bizalmat, ezért benyújtotta lemondását.

Orosz Anna nehéz örökséget vesz át, a párt erősen leszálló ágban van (erről itt olvashat bővebben). (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s