h i r d e t é s

Országos állatmentő szolgálat létrehozását kezdeményezik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Országos állatmentő szolgálat létrehozását kezdeményezik

2018. október 04. - 19:57

 

A Magyar Liberális Párt az állatok világnapján azt javasolja a kormánynak, hogy hozzon létre egy 0-24 órás, telefonon hívható, országos állatmentő szolgálatot.

Illusztráció: pixabay.com

A szolgálat tagjai a közterület-fenntartókhoz hasonló jogosultsággal legyenek felruházva, hogy riasztás és szükség esetén kellő hatékonysággal járhassanak el az állatok védelmében.

A Magyar Liberális Párt szerint nemcsak törvényi, de intézményi szinten is sokat kellene még tenni az állatok védelmében Magyarországon. Bár a jelenleg hatályos jogszabályok szigorú büntetést írnak elő állatkínzás esetére, a valóságban nincs meg a megfelelő intézményi háttér ahhoz, hogy ezeket a törvényeket érvényre is tudja juttatni a magyar állam. A Liberálisok szerint éppen ezért lenne szükség egy külön szolgálat és hatóság létrehozására, amely kifejezetten csak a haszon- és vadállatok védelmével foglalkozik.

A katasztrofális állapotban lévő sertéstelep, a fára felakasztott kutya, a barcsi tacskószaporító telep vagy a brutális orvvadászatok története joggal háborítja fel és botránkoztatja meg a közvéleményt. A bajba jutott állatok többségének ügye azonban nem jut el a nyilvánosságig, vagy egyáltalán nem is lesz belőlük ügy. A Liberálisok azért kezdeményezik az országos állatvédelmi hatóság létrehozását, hogy az ország területén élő állatok biztonságát és megfelelő tartását garantálja a szervezet.

Magyar Liberális Párt - Liberálisok


 

h i r d e t é s