h i r d e t é s

Összegyűlnek a fellegek, marad az esős, fülledt idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Összegyűlnek a fellegek, marad az esős, fülledt idő

2020. június 08. - 06:12

 

Hétfőn délelőtt a megnövekvő felhőzetből több helyen lehet csapadék. - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Délután a napos és felhős területek egyaránt jelen lesznek, többhelyen valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk lesz. 20, 25 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Hétfőn dupla terhelés érkezik, ugyanis a fülledtség mellé más is társul. - írja a meteoklinika.hu.

Eddig sem volt nyugodt a helyzet, most egy újabb csapán érkezik. A frontérzékenyek állapota romolhat ezen a napon. Hétfőn hidegfront érkezik fölénk, nem csökkennek az előző napokon tapasztalt panaszok. Országszerte, egész nap problémát okozhat a front és a fülledtség.

Hétfőn hidegfront alakítja időjárásunkat, az összetett légköri helyzet hatására az előző napokhoz hasonló tünetek jelentkezhetnek. Amennyiben fejfájással, migrénnel küszködött, akkor ezekre továbbra is számítania kell – az esetleges alvásproblémái szintén kiújulhatnak, megmaradhatnak.

A front hatására a frontérzékenyek szervezetét markáns terhelés éri, gyakori lesz a görcsös fejfájás, az izom-és hasigörcsök.

Országszerte több helyen fülledtté válik a levegő, ezért nehézlégzést, légszomjat, mellkasi panaszokat tapasztalhat. Ha vérnyomásproblémákkal él, akkor szintén egy nehéz napra készüljön – ennek tükrében amennyire csak teheti, kerülje a megterhelő tevékenységeket, legyen az akár nehezebb fizikai munka, vagy nagyobb szellemi erőfeszítést igénylő feladat.

A zivatarok idején felerősödhetnek az asztmás panaszok is, ezért a vihar elvonultáig maradjon inkább zárt térben és pihenjen le. A szabadban már folyamatosan ügyeljen az erős UV-sugárzásra, a déli órákban huzamosabb napon tartózkodás esetén mindenképpen használjon fényvédő szereket.

Az utakon nagy lesz a balesetveszély. A napszemüveg használatával a baleseti kockázat is csökkenthető, hiszen így még alacsony napállás (napkelte, napnyugta) idején sem vakíthatja el a nap. A záporok, zivatarok területén csúszós utakra készüljön, illetve átmenetileg erős, viharos lökések csökkenthetik a menetstabilitást. Ingerült sofőrökre, tompa reflexekre számítson – vezessen fokozott körültekintéssel!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s