h i r d e t é s

Összeonlott a NAV rendszere, kitolták a határidőt

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Összeonlott a NAV rendszere, kitolták a határidőt

2020. május 21. - 11:14

 

Szerda éjfélkor járt volna le az adóbevallás leadásának határideje, de túlterhelődött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélkapuról elérhető elektronikus rendszere, ezért csütörtök éjfélig kapnak határidőt.

A kép illusztráció!

"Éjfélig meghosszabbította a NAV az szja-bevallás és az 1+1%-os rendelkezés határidejét!" - írja Facebook-bejegyzésében az adóhivatal.

A hatóság azt közölte, hogy a határidő meghosszabbítását a szerda éjszakai bizonytalan működés indokolja. A NAV ezzel biztosítja, hogy mindenki hozzáférjen a számára készült bevallási tervezethez, és valamennyi rendelkezni kívánó adózó támogathassa az általa kiválasztott civil szervezetet, technikai számos vallási közösséget, illetve a Nemzeti Tehetség Programot.

Szerda éjfélkor járt le az adóbevallás benyújtásának határideje, de a rendszer este megadta magát a túlzott terhelés miatt. Az Index arról számolt be, hogy leginkább az szja 1+1 százalékáról nem lehetett már rendelkezni, a NAV telefonos ügyfélszolgálata pedig ez ügyben nem volt elérhető. (napi.hu)


 

h i r d e t é s