h i r d e t é s

Összeonolhat a szociális szektor

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Összeonolhat a szociális szektor

2019. június 12. - 16:56

 

A szektorban dolgozók bérének rendezésére nincs fedezet a költségvetésben.

A kormánypárti többség nemmel szavazott arra a javaslatra, hogy emeljék fel 100 ezer forintra az otthonápolási díj minden formáját. - Forrás: Ungár Péter / Facebook

Az otthonápolást csak félig oldotta meg a kormány – jelentette ki Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője az InfoRádióban. A politikus korábban úgy nyilatkozott, a kormánynak nem fontosak a szociális szektorban dolgozók, a bérük rendezésére ugyanis nincs fedezet a jövő évi költségvetésben. - írja az Infostart

Az ellenzéki politikus szerint minden növekmény, amely a szociális szektor költségvetésében található, az vagy kismértékű, alapvetően az inflációt követő növekmény, vagy falugondnoki, illetve egyéb gyermekvédelmi szolgáltatot érintő növekmény.

"Ami fájóan hiányzik, az a szociális szektorban dolgozóknak a béremelése"

– emelte ki Ungár Péter. Emlékeztetett, a három nagy bértábla közül egyedül a szociális az, ami a legkevésbé engedi meg azt, hogy az emberek tisztes béreket keressenek. Ott a legnagyobb az elvándorlás, ott a legelöregedettebb a munkaállomány, sorolta.

"Ha a szociális ágazatban nem emel bért a kormány hamarosan, akkor ez a szektor össze fog omlani"

– húzta alá a politikus.

Ungár Péter szerint a kormány az otthonápolást csak félig oldotta meg. Igaz, a gyermekek otthonápolási díját megemelte 100 ezer forintra, ismerte el, azt viszont fájónak nevezte szintén, hogy a nem gyermek hozzátartozókat otthon gondozóknak a béremelése még várat magára.


 

h i r d e t é s