h i r d e t é s

Őszi időt hoz a szél

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Őszi időt hoz a szél

2022. szeptember 09. - 05:54

Pénteken átmenetileg szárazabb órák jönnek, majd estétől már ismét növekszik a csapadékhajlam, és hétvégére a még hűvösebb levegő is megérkezik.

Az ország legnagyobb részén a gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható, legkésőbb a Tiszántúlon is szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, ott is kisüt a nap, majd estétől újabb felhőzet-növekedés kezdődik. Elsősorban az északkeleti, keleti, illetve a déli megyékben fordulhat elő zápor, zivatar, este már másutt is megnő csapadékhajlam. Mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarok mentén szélerősödés előfordulhat.
A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 29 fok között alakul, de a legtovább erősen felhős keleti, északkeleti tájakon ennél egy-két fokkal hűvösebb is lehet.
Késő este 16 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton eleinte több helyen lehet eső, zápor, zivatar, majd délután már csak északkeleten, keleten és néhol nyugaton, délnyugaton fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Napközben egyre nagyobb területen süthet ki a nap. Az élénk, erős északnyugati szélben 19-26 fokra van kilátás. Északon maradhat hűvösebb az idő.

Vasárnap a napsütést időnként felhők zavarhatják, elszórtan futó zápor, zivatar is előfordulhat. Az élénk, erős északnyugati szélben 20 és 25 fok közé melegedhet a levegő.

Orvosmeteorológia

Pénteken a déli megyékben még az érzékenyek fejfájást, migrént, dekoncentráltságot, tompaságot, fáradékonyságot és vérnyomás-ingadozást érzékelhetnek, a nap nagy részében pedig hidegfronti hatás lesz jellemző, ingerlékenység, nyugtalanság léphet fel.
Reggel a hűvösebb tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak.
Záporok, zivatarok környezetében romolhat az asztmások állapota, így nekik ebben az időszakban célszerű zárt térben tartózkodni.

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky