h i r d e t é s

Őszi premierek nyári indulással a Magyar Színházban (videóval)

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Őszi premierek nyári indulással a Magyar Színházban (videóval)

2018. június 18. - 14:30

 

A Magyar Színház a következő évadban is szórakozást ígér minden korosztálynak. A kisebb gyerekekkel a Tündér Lalát, a kicsit nagyobbakkal az Időfutárt lesz érdemes megnézni. Aki viszont gyerekek nélküli, önfeledt színházi estére vágyik azt egy vérbő, erotikus, zenés, francia bohózattal várjuk a Folytassa, Ciceró!-val .

Tündér Lala olvasópróba. Forrás: magyarszínház.hu Fotó: Juhász Éva

Szeptember 21. 

Maurice Hennequin – Pierre Veber: FOLYTASSA, CICERÓ! – avagy: Botrány a törvényszéken

  • zenés, szatirikus érzékiség
  • Rendező: Horváth Illés

Cyprien Gaudet, az új igazságügyminiszter egy véletlen folytán kénytelen Tricointe úr, a kerületi bíróság elnök házában éjszakázni, ahol az elnökné szerepét egy kétes erkölcsű színésznő, Gobette vette át, miután a valódi elnökné a fővárosba utazott. Ám Gobette állítólagos férje helyett a miniszternél tölti az éjszakát. Az igazi bonyodalmak Párizsban kezdődnek, ahol senki sem az, akinek látszik. Szerepcserék, véletlenek, minisztériumi érzékiség, sok átöltözéssel.

A zenét a színpadon muzsikáló zenészek biztosítják, a mulatságról pedig olyan komikusi vénával rendelkező művészek garantálják, mint Soltész Bözse, Végh Péter, Rancsó Dezső és Gémes Antos. A teljes szereposztás parádés, az előadás színlapja itt olvasható: http:// pestimagyarszinhaz.hu/ folytassa-cicero/

Maurice Hennequin és Pierre Veber La Présidente című igazi francia bohózatát Farkas Jenő fordítása alapján Horváth Illés és Horváth János Antal dolgozta át.

​Olvasópróba videó:​ 

​Október 13. 

Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: IDŐFUTÁR    

  • zenés időutazás
  • Rendező: Tasnádi Csaba

A 14 esztendős Hanna és barátai az internetgeneráció tagjai, a 21. század gyermekei. Amikor osztályfőnökükkel múzeumlátogatáson vesznek részt, az unatkozó Hanna felfigyel Kempelen Farkas sakkautomatájára és játszani kezd vele. Miután mattot ad a gépnek, váratlanul a múltban találja magát, 1791-ben, Bécsben, Kempelen Farkas műhelyében. A múlt s a jövő találkozása azonban cseppet sem veszélytelen…
A nagysikerű rádiósorozat majd könyvsorozat után Gimesi Dóra, Jeli Viktória, Tasnádi István és Vészits Andrea zenés időutazása, az Időfutár megérkezett a Magyar Színház nagyszínpadára. Az őszi premiert már izgatottan várjuk – az előadás nézői között egyaránt számítva a tizenéves korosztály és a szüleik figyelmére és szeretetére.

​Színlap: ​http://pestimagyarszinhaz.hu/ idofutar/

​Olvasópróba videó:

 

Október 27. 

Szabó Magda – Egressy Zoltán: TÜNDÉR LALA    

  • zenés mesejáték
  • Rendező: Halasi Dániel

Tündér Lala ellopja édesanyja, Írisz királynő szárnyait és meglátogatja az emberek veszedelmes, de gyönyörű világát. Új élményeket és új barátokat szerez, ám kis híján nagy bajba sodorja Tündérországot, kiszolgáltatva a gonosz varázsló, Aterpater intrikáinak.
Szabó Magda klasszikus meseregénye, a Tündér Lala a szülők generációinak egyik legemlékezetesebb olvasmányélménye. Szabó Magda örökbecsű regényét  Egressy Zoltán átdolgozásában számos nagysikerű mesejáték alkotója, Halasi Dániel viszi színpadra október 27-én a Magyar Színházban.

​színlap: http://pestimagyarszinhaz.hu/ tunder-lala/

​Olvasópróba videó:


 

h i r d e t é s