h i r d e t é s

Ötletek a tinédzser szoba berendezéséhez

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Ötletek a tinédzser szoba berendezéséhez

2018. június 19. - 13:59

A pubertás kor az első lépcsőfok a nagykorúvá váláshoz.

Ez az idő, amikor már kialakulnak a saját ízlések és stílusok. Saját magánszférát szeretnének és sokkal fontosabb nekik a szobájuk jó kialakítása, mint bármikor.

A tinédzserek különös figyelmet fordítanak a szobájukra, hiszen szeretnek elvonulni, maguk lenni, hogy több időt fordítsanak a barátaikra, szerelmeikre, hiszen ilyenkor alakulnak ki az első érzelmek. Ilyenkor hozzák meg első saját döntéseiket, mint például a továbbtanulás. Ilyenkor alakulnak ki a hobbyjaik, érdeklődési köreik. Nagyon fontos számukra, hogy otthon jól és biztonságban érezzék magukat, amikor tanulnak, vagy játszanak. A szobájuk kialakításába már ők is szeretnek beleszólni és érdemes őket meghallgatni, hiszen a gyermeknek kell, hogy komfortos legyen és nem a szülőknek.

Ennek ellenére írunk pár ötletet, hogy milyen irányba érdemes terelgetni őket, hiszen ők azért még nem mindig látják át a fontossági sorrendet, picit még elvakultak, vagy akár baráti befolyás alatt is lehetnek. Amit biztos kihagynának, az a tanulósarok.

A tanulókuckó

Életük e szakaszában még a tanulás a legfontosabb, amihez nyugalom, kényelem, praktikusság kell. A mai világban úgy érdemes kialakítani számukra, hogy tágas, világos helyre kerüljön az asztaluk, aminek már nagynak kell lennie, hiszen nem csak könyvekből tanulnak, hanem a modern technika (számítógép, tablet) is szerepet játszik az életükben. Lehetőség szerint sok fiókkal, tárolóval rendelkezzen. Az asztal fölé érdemes polcokat rakni, hogy könnyen hozzáférjen a könyveihez.

A színvilág

A gyerekszobával ellentétben egy tini szoba már sokkal kevésbé kell, hogy sokszínű, bohókás legyen. Leginkább az egyszerűbb, letisztult színeket szeretik, amit szeretnek képekkel, poszterekkel díszíteni, saját ízlésük szerint. Manapság divatba jött, hogy a szobát két színre festik, egy világos és sötét szín keverékével, így elválasztva a tanulósarkot a pihenő, magán övezettől.

Rejtekhelyek

A játékosabb tini gyerekeknél fontos, hogy ne kelljen minden nap összepakolni és újra kezdeni egy-egy játékot. Akár egy Barbie-ról vagy autóversenyről beszélünk, megoldható ez a dolog. Ebben tudunk nekik segíteni, ha kialakítunk a szobájukban egy úgymond titkos helyet. Bizonyos bútorok erre pont alkalmasak. Ilyen például az ágyneműtartó, különböző játszószőnyegek, szekrények. Így ritkábban kell rendet rakniuk és nem lesz rendetlenség a szobában. Mindig kényelmes és komfortos marad a birodalmuk.

Egyes gyermekek kimondottan ragaszkodnak egy-egy mese vagy szuperhős témához, esetleg hercegnős vagy hajóskapitány témát képzelnek el maguknak és ez alapján szeretnék berendezni szobájukat. Néhány kiegészítővel még barátságosabbá tehetjük szobájukat. Ilyenek például az ágyneműk,a függönyök,a lámpák, ésa szőnyegek is.

Ha a te gyermeked is szeretné, ha új bútorokkal lenne berendezve a szobája, nézz körül a Kandy kínálatában, ahol minden korosztály megtalálja a neki való bútorokat, legyen szó akár baldachinos babaágyról vagy modern ifjúsági bútorról.