h i r d e t é s

Ötletek panellakásunk otthonossá tételére

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ötletek panellakásunk otthonossá tételére

2018. július 24. - 10:31

 

Mindenki járt már panellakásban, netán lakott is benne hosszabb-rövidebb időre. Mindenki fejében él egy kép, hogy milyenek az alaprajzok, berendezések, netán még a szagok is. Van néhány ötletünk, hogyan varázsoljuk lenyűgözővé panellakásunkat, néhány egyszerű praktikával.

Közös terek

Ide tartozik a folyosó, lépcsőház, amivel nem sokan szoktak foglalkozni, hiszen a közösség sem törődik vele. Próbáljuk ki, hogy a szokásos minimalista stílus helyett, viszünk egy kis otthonosságot a közös terek arculatába, például egy szép szobanövénnyel, és az ahhoz tartozó kaspóval. A falra felszerelve, kellemes hangulatot adhat, az épp hazatérő lakóknak, így saját magunknak is!

Konyha arculatváltása

A legtöbb panellakás konyhája pici. Kevesen tudják, de konyhabútort a legkönnyebb és legolcsóbb egy panellakásba szerezni. Ez köszönhető a szabványnak, és annak, hogy olcsóbb anyagból készült bútorokat is árulnak a piacon. Kérdés csak az, hogy megéri-e az olcsóság? Érdemes elolvasni az Otthonok és megoldások konyha felújításával kapcsolatos tippjeit, ha inspirációt szeretnénk gyűjteni.

Előszobai beépített szekrény

Legfőbb kérdés: Menjen, vagy maradjon? Mindkettő mellett tudunk érvet és ellenérvet felsorakoztatni. Személy szerint szeretem, mert három kisgyermek mellett ez lett a mindent elnyelő szekrény. Itt nyugodt szívvel tárolhatom a cipőket, homokozó-készletet, Apa szerszámos ládikóját. Esztétikailag érdemes szebbé tenni, a mi esetünkben egy kis csiszolás és egy divatos lakk-festék tökéletesen megfelelt. Van, akik szeretik kivetetni, mondván, hogy nagyon leamortizálódott. Ebben az eseten nagyobb teret nyerhetünk, ami a pici panellakásunkat sokkal szellősebbé teheti.

Fürdőszoba és illemhely

Szeretnénk modern, takaros mellékhelyiséget? Egy fürdőszoba és a WC felújítását manapság érdemes generál kivitelezőkkel megterveztetni és felújítani. Az otthonosság sokak számára ott kezdődik, hogy tudnak-e lazítani a fürdőkádban, vagy hosszabb lélegzetvételnyi tudunk relaxálni a mellékhelyiségen. Azonban, ha nem tervezünk egy nagyobb felújítást, akkor is érdemes néhány apróságot behelyezni, amivel fokozzuk az otthonos fürdőszoba hangulatát (illatgyertyák, sötétségtűrő növények a fürdőszobában, pl.: páfrány)

Hálószoba

Természetesen a lakásunk méretei korlátozottak, van, ahol van hely külön hálószobának, van, ahol csak egy galériaágy adja meg a hálószobai intimitást. Mindenképpen érdemes foglalkozni a gondolattal, hogy szükségünk van-e plusz térre, mert ez esetben a hálószobai berendezést e szerint kell megválasztani.

Falburkolatok, melyek tértágító hatással bírnak

Belsőépítészek rengeteg ötlettel állnak elő, ha a tér növelését, tágítását tűzzük ki célul. Ilyen például a világosabb színek használata, vagy akár a csillogó, visszatükröződő felületek ötletes elhelyezése.

Erkély

Igazán szerencsésnek mondhatja magát, aki rendelkezik erkéllyel. Mondom ezt, akinek eddig soha nem volt, csak nyaralások alkalmával. Rögtön ott a nagy körkérdés, hogy beépítsük-e, ezáltal plusz négyzetmétereket nyerhetünk a lakásnak, vagy hagyjuk meg eredeti funkciójában, és mondjuk, varázsoljuk zöld oázissá. Bármely ötlet is tetszik meg, érdemes megnézni néhány példát, ki mit is kezdett erkélyével?

Amennyiben ezek a tippek hasznosnak bizonyultak és szívesen olvasna még hasonló ötletekről, keresse fel bátran az Otthonok&Megoldások weboldalt, ahol számos felújítási és lakberendezési ötlettel várják.


 

Kommentek

h i r d e t é s