h i r d e t é s

Ötölnek Esztergomon

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Ötölnek Esztergomon

2014. május 06. - 14:29
0 komment

 

Az országgyűlési választás után egyre inkább a helyhatósági választások kerülnek fókuszba.

Ebből a szempontból Esztergom sem kivétel. Ebben az időszakban felerősödnek azok a csoportok, akik tenni szeretnének a városért. Ez még nem kampányolás, inkább csak hangos gondolkozás a témában. Programalapú gondolkozásnak semmi esetre sem nevezném ezeket a kezdeményezéseket.

Három szervezet szólalt meg ezidáig Esztergom jövöjével kapcsolatban. Cikksorozatunkban az elképzeléseikkel fogunk foglalkozni.

Fidelitas Esztergom

Esztergomi fiatalokként az önkormányzati választások közeledtével időszerűnek érzik nyíltan kifejezni, hogy milyen Esztergomot szeretnének 2014-től. A kormánypárt, a FIDESZ ifjúsági tagozataként már közel 20 éve nyíltan megtehették volna. Amolyan "just the best" módra összegyűjtötték azokat problémákat, amelyeket sok-sok éve épp' a FIDESZ áldásos munkálkodása eredményezett Esztergomban.

Szeretnék, ha a közparkjaink mindig tiszták lennének. Ehhez olyan testületre van szükség, aki nem csak önmagát győzi meg arról, hogy a városért dolgozik, hanem valóban felelősséget tud vállalni minden esztergomiért és a városért.

Szeretnék, ha az utak járhatóak lennének a járdákkal együtt. Van városi cég, amelynek megvan a technológiája a kátyúzáshoz, de ahhoz pénz kell, ahhoz meg értelmes, együttműködni tudó városvezetés. És nem biztos, hogy a 16ezer forint körüli nm2 ár alatt nincs minőségi kivitelezés.

Kátyúban a Fidelitas helyi elnöke
Fotó: Fidelitas Esztergom

Óvják és fejlesztenék a város kulturális örökségeit. Legyen szép a kultúr és a könyvtár. Úgy emlékszem FIDESZ-es városirányítás bontotta le a könyvtár épületét. FIDESZ-es önkormányzati többség tette tönkre a Zöldházat, valami a valóságtól teljesen elrugaszkodott, soha meg nem valósuló projekt okán.

Kiemelten támogatnák az esztergomi gazdasági szereplőket. Konkrétan?

A városi kórházat rendszeresen fejlesztik, érezhetően emelik a betegellátás minőségét. Esetleg van/találtak kapcsolatot a saját pártjuk egészségügyi tárcájához? Ki lesz az a lobbista, aki esztergomiként ellenmegy a FIDESZ értelmetlen és átgondolatlan egészségügyi központosításának?

Fekália az esztergomi sűrgősségi plafonján

A fizetős parkolás létjogosultságát felülvizsgálják. Ki vizsgálja felül, felelősségrevonásra lehet számítani? Mikor lesz a felülvizsgálatnak eredménye és miért csak az őszi választások után? Ezzel miért kell várni addig?

Kivennék a terelést a Mária Valéria-hídról, hogy át lehessen hajtani a Lőrinc utca felé. Ismét csak kérdezem, miért kell ezzel őszig várni?


Fotó: instantstreetview

A város rangjához méltó szórakozási lehetőségek. Konzervatív barátaim, mire gondoltok? A bőséges és választékos kulturális programokat hol kínálná a jővő FIDESZ-e Esztergomban?

Városi TV-s buli

Bővítik az aktív kikapcsolódás és pihenés lehetőségeit. Konkrétumok nincsenek? Akkor ez megint egy fantazmagóra. Jól hangzik, de a szokásos "nesze semmi, fogd meg jól".

Az oktatási és szociális intézményeket megerősítik, emelik a színvonalukat." Gyakorlatilag Esztergom legtöbb ilyen intézménye évek óta állami fenntartásban van. Ezek szerint ezen a vonalon is jó kormányzati kapcsolatokat ápolnak? Az elmúlt négy évben miért nem jutott eszükbe ezzel foglalkozni?

Versenyképessé teszik a turizmust, a helyi szereplőket konszenzuson alapuló egységbe szerveznék. Éljen a helyi szereplők konszezuson alapuló egysége! Hogyan, milyen értékek és milyen elvek mentén?


Fotó: instantstreetview

A helyi vásárlási lehetőségeket a lakosság igényei szerint bővítik. A piacon kiváló környékbeli árut vehetünk. A helyi vásárlási lehetőségeket egy pláza vagy egy újabb áruházlánc bevezetésével tervezik bővíteni? A piacon jelenleg is kapható kíváló környékbeli áru.

Egy esztergominak sem kell zseblámpával járni sötétedés után. Ezzel nyilván arra céloznak, hogyha bizalmat kap egy újabb FIDESZ-es testület és polgármester Esztergomban, akkor cserkész becsület szavukat adják arra, hogy sosem fognak olyan szerződést kötni az esztergomiak nevében, ami nem az ő érdekeiket védi és erősíti?

{flike}

{jcomments on}


 

h i r d e t é s