h i r d e t é s

Otthonmaradós idő lesz egész hétvégén

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Otthonmaradós idő lesz egész hétvégén

2022. szeptember 17. - 05:28

Szombaton sok lesz a felhő, többfelé csapadék is lehet, majd vasárnap már az erős, viharos északnyugati szél okozza a legtöbb kellemetlenséget.

Erősen felhős, borongós időre készülhetünk. Esőre, záporra napközben főként az ország déli felén készülhetünk, késő délutántól azonban az északnyugati tájakat leszámítva egyre több helyen várható csapadék. Az északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban 9-15, délután mindössze 13-19 fokot mérhetünk.

Vasárnap kezdetben még keleten eshet többfelé az eső, miközben a Dunántúlon már napos lesz a reggel. Délután keleten is felszakadozik a felhőzet, gomolyfelhős időre készülhetünk és elszórtan lehetnek záporok, északkeleten néhol zivatarok. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Hajnalban 5-12, délután 14-19 fok várható.

Orvosmeteorológia

Kettősfronti hatás várható.
Sokaknál jelentkezhet fejfájás, migrén, melyet az élénk szél tovább ronthat.
A hirtelen változás megterhelő lehet a szervezet számára, különösen a szív- és érrendszeri betegségekkel küzdők, a vérnyomás-panaszokkal élők tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket.
Borongós lesz az égbolt, emiatt romolhat közérzetünk, fáradékonyság, tompaság alakulhat ki.
A nyirkos, hűvös, szeles időben könnyen megfázhatunk.
Ezért immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk szezonális gyümölcsöket, zöldségeket és ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.