h i r d e t é s

Özönvíz van és özönvíz fenyeget

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Özönvíz van és özönvíz fenyeget

2016. február 29. - 12:00
0 komment

 

Csökkent az elmúlt napokban a belvízzel elöntött területek nagysága, de a héten újabb esők jönnek, súlyosbodhat a helyzet - írja a 24.hu.

Forrás: 24.hu

Hétfőre 74 ezer hektárra csökkent a belvízzel elöntött terület nagysága – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság az MTI-vel. 11 vízügyi igazgatóság területén, 53 belvízvédelmi szakaszon tartanak fenn belvízvédelmi készültséget. Ebből 23 szakaszon elsőfokú, 29-en másodfokú, egy szakaszon pedig harmadfokú készültség van érvényben.

A védekezéshez a vízügyi szolgálat először vetette be azokat a geoinformatikai eszközöket, amiket a múlt év végén szerzett be 9,9 milliárd forintnyi uniós forrásból. Így az Országos Műszaki Irányító Törzs új irányítóhelyiségéből szervezik a védekezést, és bevetették az új, terepfelmérésre alkalmas drónokat. Most használják először azokat a mobiltelefonos alkalmazásokat is, amik segítségével a helyszíni védekezésben részt vevők azonnali információkhoz jutnak a vízszintekről és a szükséges intézkedésekről.

Hozzátették, az elkövetkező hat napban az ország területén mindenütt 20 millimétert meghaladó területi csapadékátlagokra lehet számítani, de a Duna-Tisza-közén, valamint az Északi-középhegységben 40-50 milliméter eső is eshet.

 

24.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s