h i r d e t é s

Pár órára kisüt a nap!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Pár órára kisüt a nap!

2018. január 18. - 06:35

 

A folytatásban eleinte marad változékony, enyhe idő, majd a hétvégén lehűlés várható! - írja az Időjárás.hu.

Csütörtökön pár órás napsütésben bízhatunk, majd északnyugat felől megnövekszik a felhőzet és főleg északon eső, hegyekben havas eső, havazás várható.

Délelőtt pár órára kisüt a nap, északnyugaton kezdődik erősebb felhősödés, de csapadék még nem alakul ki.

Délután változóan, főleg északon gyakran erősen felhős lesz az ég és ott elszórtan eső, zápor, a hegyekben havas eső, havazás várható. Eleinte az északnyugati, később a délnyugati szél erős lesz.

Kora délután 2, 8 fok várható.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön napközben még nem várható markáns fronthatás, majd az esti órákban nyugat felől melegfront érezteti a hatását. Az érzékenyeknél fejfájás, migrénes panaszok jelentkezhetnek !- írja a meteoklinika.hu.

Csütörtökön napközben még nem várható markáns fronthatás, majd az esti órákban nyugat felől melegfront érezteti a hatását. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, legintenzívebben a frontra és a szélre érzékenyeknél, de akár akkor is, ha frontátvonulásokkor általában nem tapasztal markáns hatásokat. A hirtelen változó légköri helyzet mindenkit megvisel, különösen a szívpanaszokkal élők és a keringési rendszer betegségeiben szenvedők számára nehéz ez az időszak. Amennyiben hajlamos rá, akkor önnél is gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, emellett szédülés is felléphet.

Immunrendszerét erősítse C- és D-vitaminnal, valamint magnéziummal, hiszen a fokozott igénybevétel hatására fogékonyabbá válhat a kórokozókkal szemben. Kerülje most a nehéz, zsíros ételeket, a puffasztó zöldségeket mint a karalábé vagy a karfiol. A gyomrot kímélő, vitamindús fogásokat válassza: fogyasszon több halat, almát, banánt.

Országszerte gyakran lesz erős a szél, ami az álmatlanságon kívül ingerültséget, a gyerekeknél figyelmetlenséget, nehezen kezelhetőséget is kiválthat.

Főleg délelőtt a pár órás napsütés viszont jótékonyan hat a közérzetünkre, hangulatunkra, ha teheti töltsön pár órát a szabadban!

A levegőminőség továbbra is jó, a változékonyságnak köszönhetően nem is várható benne romlás.

A közlekedés során az élénk, erős szél nagymértékben ronthat a menetstabilitáson, és ingerlékeny, figyelmetlen sofőrök is növelhetik a balesetveszélyt, vezessen óvatosan! Tartson nagyobb követési távolságot, sokfelé pedig nedves útszakaszokra is fel kell készülni.

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s