h i r d e t é s

Párás, ködös reggel - borongós délután

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Párás, ködös reggel - borongós délután

2020. október 23. - 05:56

 

Egyre több helyen képződik párásság és köd, amelyek helyenként napközben is tartósan megmaradhatnak.

A hazánk fölé érkező meleg levegő hatására az északi országrészben köd és rétegfelhőzet képződik, itt hűvös időre számíthatunk, a déli napos területeken viszont magasba szökik még a hőmérséklet. Szombattól szűkül a hőmérsékleti intervallum, változékonyabbra és egyúttal hűvösebbre is fordul az idő.

Általában változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel, de az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet az északi megyékben több helyen tartósan megmaradhat. A borult tájakon szitálás előfordulhat. A délnyugati, déli szél az Alföldön és délnyugaton megélénkül, utóbbin néhol meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 14 és 22 fok között valószínű, de a borongós területeken ennél hűvösebb lesz az idő. Késő estére 9 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombaton a megnövekvő felhőzetből elszórtan várható kisebb eső, záporeső. Az északnyugati szél élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 17 fok között alakul.

Vasárnap a felhős időszakok mellett dél felől újabb csapadék érkezik. Élénk lesz az északkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 11, 16 fok között alakul.

idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s