h i r d e t é s

Párás reggel után sokat süthet a nap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Párás reggel után sokat süthet a nap

2020. január 02. - 06:02

 

A következő napokban a napsütés mellett többször befelhősödik az ég, számottevő csapadék azonban nem várható.  - írja az Időjárás.hu

Délelőtt északkelet felől növekedni kezd a fátyolfelhőzet, máshol derült időre van kilátás. csapadék nem várható.

Délután északkelet felől fátyolfelhők érkeznek, szűrt napsütés valószínű. Csapadék nem lesz. A déli szél mérsékelt lesz. 2, 7 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön a magasban egyre melegebb légtömegek érkeznek fölénk, így melegfront jellegű hatás léphet fel. A szél ingerültséget okozhat, de szabadtéri programokhoz kedvező idő lesz. - írja a meteoklinika.hu

A reggel még országszerte hűvösen indul, a hideg időben a kopásos ízületi panaszok erősödhetnek fel, melyet a ködös tájakon a nyirkosság még tovább fokozhat. Ezen kívül a gyulladásos eredetű végtagfájdalmak is fokozódhatnak kissé, így a kímélő reggeli tornára, az ízületek átmozgatására többeknek szüksége lehet. Napközben főleg északkeleten marad foltokban kellemetlen, lehangoló az idő, máshol azonban az enyhülés hatására viszonylag kellemes napnak nézünk elébe. Felhők szűrik ugyan a napsütést, de kirándulásra, szabadtéri programokra kiváló alkalom nyílik, csapadék sem ront a helyzeten. A szél azonban többfelé élénk, időnként pedig erős lesz, ez az érzékenyebbeknél fejfájást, ingerültséget, nyugtalanságot okozhat.

A téli időszakban különösen fontos, hogy minden lehetséges módon támogassa immunrendszerét: sok zöldségfélét, gyümölcsöt fogyasszon, ezen kívül a vitaminokat ajánlott étrendkiegészítőként is magához venni. A C- és D-vitamin, a magnézium, valamint a B-vitaminok elengedhetetlenek szervezetünk erősítésében.

Az utakon reggel ködfoltokkal találkozhatnak a vezetők, és az ebből kicsapódó nedvesség síkossá, csúszóssá is teheti az utakat, szükséges az óvatosabb vezetés. Az élénk oldalszél csökkenti a menetstabilitást, mérsékelje a sebességet. Arra is készüljön fel, hogy megnyúlik a reflexidő, csökken a koncentrálóképesség, ez pedig tovább növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s