h i r d e t é s

Párkány: nem lehet a tesztelést a választásokhoz hasonló módon szervezni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Párkány: nem lehet a tesztelést a választásokhoz hasonló módon szervezni

2020. október 23. - 10:52

 

A városnak a lévai katonai alakulattal kell felvennie a kapcsolatot, viszont egyelőre még a tesztelésre alkalmas helyek kijelölését sem tudják elvégezni. 

Párkány - Forrás: wikipedia

A polgármester csak önkéntes alapon tudja elképzelni egyesek bekapcsolását a szervezésbe és a tesztelési folyamatba. - írja az Ujszó

Egyelőre a Duna-parti városban sem tisztázott, hogy pontosan milyen szervezési rend és eljárás szerint, hol és hány helyen kerülne sor az országos tesztelésre, miként az sem, hogy pontosan mi lesz a szerepe a folyamatban a városi hivatalnak – derült ki abból az e-mailből, amelyet megkeresésünkre küldött szerkesztőségünknek Eugen Szabó polgármester.

Tájékoztatása szerint ő október huszadikán kapott egy felszólítást az Érsekújvári Járási Hivataltól, hogy jelöljön ki egy kapcsolattartó személyt, aki összekötőként a lévai katonai egységgel közösen méri majd fel, hol lehet Párkányban tesztelésre alkalmas helyeket kijelölni. Párkány polgármestere ezzel a városi rendőrség parancsnokát bízta meg. Viszont rá egy napra a járási hivatal már arról értesítette a polgármestert, hogy egyelőre ejtik a helyszínek kijelölését, mert előbb a tisztifőorvos ad ki egy szakmai utasítást arról, hogy a helyiségek milyen kritériumokat kell, hogy teljesítsenek és azokban milyen lesz a működési rend.

"A Szlovákai Falvak és Városok Társulása (ZMOS) napi szinten küld tájékoztatást a járvánnyal összefüggésben, leküldték a  vonatkozó internetes oldalak linkjét, miként azt is, hogy melyik weboldalon tudom elsajátítani az önkéntesek beszervezési módszerét. Ugyanakkor több polgármestertársam véleményét osztom abban, hogy nem elehet egyenlően kezelni a választások során alkalmazott eljárást és a tervezett Covid-tesztelést" – írta a polgármester. Szabó hozzátette, csakis önkéntes alapon tudja elképzelni egyesek bekapcsolását a szervezéssel illetve a teszteléssel járó folyamatba, mert azt tapasztalja, hogy komoly pszichikai nyomást éreznek a hivatal dolgozói az ügyfélkezelés során.  Az elmúlt félévben sokszor kellett egyéni megoldást keresniük ahhoz, hogy az alkalmazott úgy érezze, igenis odafigyelnek a biztonságára és egészségére. A polgármester attól tart, a munkaadó és a munkavállaló közti bizalmat égetnék fel, ha kényszerítenék alkalmazottaikat az ilyen jellegű feladatok elvégzésére.

ujszo.com


 

Kommentek

h i r d e t é s