h i r d e t é s

Pásztor Erzsi és Alföldi Róbert is "halhatatlan" lett

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Pásztor Erzsi és Alföldi Róbert is "halhatatlan" lett

2022. június 07. - 09:27

Bejelentették a Halhatatlanok Társulatának nyolc új tagját.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Június 6-án, pünkösdhétfő este bejelentették a Halhatatlanok Társulatának nyolc új tagját. A hagyományokhoz híven a négy kategóriában (színésznő, színész, operaénekes, táncművész) a szakmai kuratórium által kiválasztott négy-négy jelölt közül a közönség szavazatai alapján dőlt el, kik kapták a díjat.

  • A színészek kategóriájában a legtöbb szavazatot Alföldi Róbert és Dunai Tamás kapta.
  • A színésznők közül Pásztor Erzsi és Vándor Éva került a Halhatatlanok Társulatába.
  • A táncművészek kategóriájában Bozsik Yvette és Mihályi Gábor nevével bővült a lista.
  • Az operaénekesek közül Kolonits Klárát, Wiedemann Bernadettet választották a Halhatatlanok közé.

Papageno.hu emlékeztet, hogy a Halhatatlanok Társulatát 1996-ban, egy portrésorozat ötlete nyomán alapította a Magyar Televízió egykori kulturális műsorszerkesztősége, a Stúdió kulturális hetilap alkotói, Érdi Sándor és Szegvári Katalin. A társulat Örökös Tagjait a közönség választja, bár a jelölést neves művészekből és közéleti személyiségekből álló kuratórium végzi. Kategóriánként négy-négy művész neve kerül fel a szavazólapra, amelyet országos, illetve regionális napi- és hetilapok több alkalommal közölnek. Azok lesznek a Halhatatlanok Társulatának Örökös Tagjai, akikre a legtöbb szavazat érkezik. A közönség eredetileg tíz színpadi művésznek ítélte oda a díjat.

Az új tagok sétáló cipőtalp-lenyomatát a budapesti Nagymező utca Operettszínház előtti helyezik majd el a Halhatatlanok sétányán. (Infostart)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s