fbpx Péntekig tart a nyárias meleg | CIVILHETES

h i r d e t é s

Péntekig tart a nyárias meleg

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Péntekig tart a nyárias meleg

2021. szeptember 15. - 05:43

 

Szerdán még nem veszünk észre érdemleges változást az időjárásban, de a hétvégére már az átlagos köré hűl a levegő egy hidegfront miatt.

CIVILHETES olvasói fotó

A Dunántúl fölött egyre több és vastagabb magasszintű felhőzet szűri a napsütést, a keleti megyékben eközben gomolyfelhők képződnek. Utóbbiból kis eséllyel egy-egy helyen kisebb zápor is előfordulhat. A déli szél a Dunántúlon és Budapest tágabb környezetében megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között valószínű. Késő estére általában 16, 24 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Nem érkezik front, a nagy napi hőingás miatt azonban vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, fejfájás, migrén, rosszullét, szédülés, fáradékonyság és gyulladásos panaszok jelentkezhetnek. A koncentrálási zavarok és a stressz is megjelenhet a napokban.

A napos idő ugyanakkor jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

A meglehetősen hűvös reggel és a nagy napi hőingás miatt nő a megfázásveszély, így fontos a megfelelő vitamin-utánpótlás!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s

Kommentek