h i r d e t é s

Pénzgyűjtésbe kezdtek, hogy bebizonyítsák, a Föld valójában lapos

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Pénzgyűjtésbe kezdtek, hogy bebizonyítsák, a Föld valójában lapos

2017. szeptember 30. - 11:16

Aki a NASA-nak nem hisz, járjon utána – könnyű ezt mondani azoknak, akik szerint a Föld lapos, de sok pénzbe kerül az űr “független” tanulmányozása. Erre kezdtek el pénzt gyűjteni. Soroljuk a sokkal olcsóbb megoldásokat is.

Hogy mit lehet tenni, ha valaki nem hisz a NASA, vagy bármelyik más űrügynökség képeinek és adatainak? El lehet kezdeni gyűjteni saját műholdakra, amely “a világot megtévesztő” szakemberektől függetlenül bizonyítja az állítást.

Azt hiszi, hogy ez vicc? Egyáltalán nem, a GoFoundMe közösségi finanszírozó oldalon már el is kezdték az adakozást, amelyet maga B.o.B. indított. Ahogy a rapper fogalmaz: keresné a “görbét” a Földön – amely szerinte nem létezik. Ezért minél több műholdat küldene az űrbe.

A cél 200 ezer dollár, vagyis kb. 52 millió forint összegyűjtése. Ez nem csak önmagában sok pénz, de a cél eléréséhez is túl nagy összeg. Eddig 676 dollárt kalapoztak össze a felhasználók, mert nem bíznak a jelenleg 1456 Föld körül keringő műhold egyikében sem, pedig ezt sokkal olcsóbban megoldhatnák – hívja fel a figyelmet a Gizmodo.

A Massachusettsi Műszaki Egyetem hallgatói még 2009-ben vittek véghez hasonló projektet, és műhold sem kellett hozzá, csak meg kellett oldani, hogy egy kamerát 28 kilométer magasra szállítsanak. Egy léggömbbel. Összesen 150 dollárért.

Van ingyenes verzió is: rákereshetnek a YouTube-on az alábbi videóra. A Leicester Egyetem is csinált hasonló projektet, és erről meg is van a felvétel. A sztratoszférába küldték a masinát, és meg is jelent a Föld, valamint a hőn áhított görbék is.

 

Forrás: hvg.hu / rejtelyekszigete.com


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s