h i r d e t é s

Perlik az olasz államot a koronavírus miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Perlik az olasz államot a koronavírus miatt

2020. június 22. - 08:23

 

Elmúlt már az az idő amikor katonai teherautók szállították a koroanvírus áldozatainak koporsóit, de Bergamóban megmaradt ezek emléke. - írja az euronews.com.

Forrás: euronews.com

Nagyon sokan kérdezik, hogy miért, és kinek a hibájából történhetett ez. Nem csak Olaszországban szeretnék levonni a tanulságokat.

Noi denunceremo, vagyis „Feljelentünk” néven alapított pertársaságot Luca Fusco és fia, miután a férfi apja meghalt a járványban.

Eddig ötven feljelentést tettek a bergamói ügyészségen amiatt, hogy a hatóságok nem zárták le időben Nembro és Alzano városkát. A következő hetekben további kétszáz beadványt készítenek.

Folyamatosan vizsgálják, hogy a korlátozásokat a római kormánynak vagy a lombardiai régiónak kellett volna bevezetni.

Meg akarjuk tudni az igazságot, mert akkor tudjuk megváltoztatni azt a rendszert, ami nem működött

Luca Fusco 

Az a tervük, hogy megosztják s történeteket európai sorstársaikkal.

Ugyan még nagyon az elején vagyunk, de keményen dolgozunk rajta, szerintem a következő néhány hónapban konkrét eredményre fogunk jutni

– mondta a fia, Stefano Fusco.

Consuelo Locati azután lett a csoport jogásza, hogy ő is elvesztette az édesapját a vírus miatt.

Ha igazságot szolgáltatunk ezeknek az embereknek, akkor ők új életet kezdhetnek, ami nem lesz már ugyanaz, de legalább el tudják gyászolni szeretteiket

 – mondta az ügyvéd.

„Itt a Seriana-völgyben 1000 százalékkal több ember halt meg a járvány csúcsán, mint a korábbi évek azonos időszakában. Sok itt élő gondolja, hogy a helyi kórház nagyban hozzájárult a terjedéshez, mivel nem tettek elég óvintézkedést” – mondta az Euronews helyszíni tudósítója, Giorgia Orlandi.

Alzano városban mindenki, aki válaszolt kérdéseinkre, elvesztette valamelyik hozzátartozóját vagy barátját.

Szerintem a hatóságok nem vették elég komolyan az ügyet, nem voltak tisztában a veszéllyel

 – mondta egy férfi.

A járvány csúcsán napi hatvan ember halt meg Bergamóban, a város még most sem heverte ki a tragédiát. A városi temetőbe naponta 50 koronavírusos koporsó érkezett, ahol már külön parcellájuk van a járványban elhunytaknak. Ez a rész pár nap alatt megtelt a halottak koporsóival.

euronews.com


 

h i r d e t é s