h i r d e t é s

Petíciót indítottak a családi pótlék megduplázásáért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Petíciót indítottak a családi pótlék megduplázásáért

2020. július 13. - 15:04

 

A Méltó Megélhetés Munkacsoport szerint ez elengedhetetlen ahhoz, hogy 1,8 millió gyerek a járvány alatt és után is egészségesen és harmonikusan fejlődjön.

A kép illusztráció! - Forrás: terjed.ahang.hu

A Méltó Megélhetés Munkacsoport – amihez több civil szervezet is csatlakozott – az ahang.hu-n petíciót indított a családi pótlék megduplázásáért. Nyílt levélben fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz, az Emmit vezető Kásler Miklóshoz, Novák Katalin családügyi államtitkárhoz és Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkárhoz, hogy a mostani helyzetben kiemelten kezeljék, és gondolják át a családi pótlék megduplázásának ügyét.

"Annak érdekében, hogy Magyarországon 1,8 millió gyermek a COVID-19 járvány alatti és utáni időszakban is egészségesen és harmonikusan fejlődjön, elengedhetetlen a családi pótlék megduplázása. A járványhelyzetben a családok gyermekekkel kapcsolatos költségei jelentősen megnövekedhettek, a már a válság előtt is nehéz és hátrányos helyzetben élő családok még kilátástalanabb helyzetbe kerültek. A családi pótlékra viszont minden gyerekes család jogosult, így a krízisben lévő, legveszélyeztetettebb családok is" – írják.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a családi pótléknak nem csak a családok védelmében és a gyerekszegénység leküzdésében van kiemelt szerepe, hanem "a gazdasági-társadalmi krízis elkerülésének is fontos eszköze". (444.hu)


 

h i r d e t é s