h i r d e t é s

Pharanról hallani sem akar, Magomedről nem beszél Pintér

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Pharanról hallani sem akar, Magomedről nem beszél Pintér

2017. július 14. - 14:22

 

Demeter Márta független képviselő kérdezgette Pintér Sándor belügyminisztert néhány furcsa "migráns-botrányról". - írja a helyivalasz.hu.

Forrás: helyivalasz.hu

A független képviselő furcsállotta, hogy nincs idegenrendészeti őrizetben Magomed Daszajev, akinek ügyében a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal főigazgatója az iratbetekintést kétszer is megtagadta.

Demeter Márta ezért egyebek mellett a minisztert kérdezte, hogy a rejtélyes csecsen miért nincs idegenrendészeti őrizetben, hol tart a vele kapcsolatos eljárás, vizsgálták-e a nemzetbiztonsági szolgálatok a kapcsolatrendszerét, és ha igen, milyen eredményre jutottak.

Pintér Sándor válaszolt. Közölte, a “nevezett” ügyében a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal idegenrendészeti eljárást folytat, az eljárásban az Alkotmányvédelmi Hivatal szakhatóságként jár el.

A miniszteri válaszból kiderül, hogy a magyar törvények alapján Daszajevet egyelőre nem lehet se őrizetbe venni, se kitoloncolni.

Az okokat ráadásul vélhetően soha nem fogja megtudni a képviselő, mert a vizsgálat, az azzal összefüggő adatok nem minősülnek közérdekűnek, vagy közérdekből nyilvánosnak.

Ez a válasz meglepően kimerítő ahhoz képest, amit Demeter Márta a belügyértől arra a kérdésére kapott, hogy

Mikor értesültek a magyar illetékes szervek Gaith Pharaon FBI körözéséről?

 A képviselő ezt azért tudakolta, mert a Terrorelhárítási Központ korábban arról tájékoztatta, az FBI jelezte, hogy

zsarolás, felbujtás és csalás miatt

körözik a szintén elég rejtélyes milliárdost. Pintér szerint Pharaon ügyeiről mindent elárult, amit tudott. 

helyivalasz.hu


 

h i r d e t é s