h i r d e t é s

Pintér Sándor cápasulit avatott

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Pintér Sándor cápasulit avatott

2019. január 04. - 15:13

 

Meg még rajta kívül Tarlós István és Kásler Miklós is.

udapest, 2018. december 13. Cápát helyeznek a Fővárosi Állat- és Növénykert cápasulijának medencéjébe az avatás napján, 2018. december 13-án. Szemben Tarlós István főpolgármester, Pintér Sándor belügyminiszter és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b-j). - MTI/Kovács Attila

Elkészült a Fővárosi Állat- és Növénykert cápasuli elnevezésű új létesítménye, és jól halad a Pannon Park biodómjának építése - mondta Persányi Miklós, az intézmény főigazgatója a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

"Ilyen hatalmas tengeri medencével, ami a Pannon Park kiszolgálásához szükséges, eddig az állatkert nem rendelkezett, sőt, ez Magyarországon a második legnagyobb állattartásra alkalmas medence" - emelte ki a főigazgató.
Persányi Miklós azt is elmondta, hogy a cápasuliban a fiatal cápák az egymással és más halakkal való együttélést tanulják meg, hogy később, a Pannon Park több mint 2 millió literes tengeri akváriumának medencéjében megfelelő módon tudjanak majd létezni.
A helyszín bejárásán részt vett Tarlós István főpolgármester, Pintér Sándor belügyminiszter és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is. (MTI)


 

h i r d e t é s