h i r d e t é s

Pintér Sándorék nekimentek Márki-Zay Péternek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Pintér Sándorék nekimentek Márki-Zay Péternek

2018. május 07. - 19:58

 

Egymilliárd forintot akar a Belügyminisztérium bevasalni Hódmezővásárhelyen, az évekkel ezelőtti hibás elszámolások miatt. - írja a napi.hu.

Ha nem találják meg az "elsüllyesztett" számlákat, akkor ennyit kell a városnak fizetnie még ebben a hónapban, miközben amúgy is billeg a költségvetés

- értesült a hvg.hu

Olyan számlát is talált a Belügyminisztérium, amit két helyen is benyújtottak az elszámoláskor, ez már akár a bűncselekmény gyanús kategóriába tartozik

- számolt be Márki-Zay Péter egy pénteki lakossági fórumon Hódmezővásárhelyen.

A portál szerint ott az is kiderült, hogy a múlt héten a Belügyminisztériumtól három levelet is kapott az önkormányzat, amelyekben a záró elszámolásra szólítják fel őket 2012-2014 között szabad felhasználásra kapott állami pénzzel kapcsolatosan. Három éven át kapott, főként a működésre felhasznált közel egymilliárd forintról van szó. A polgármestert úgy tájékoztatta a Belügyminisztérium, hogy amennyiben nem tudják megfelelően számlával igazolni a pénz elköltését május 25-ig, akkor vissza kell fizetniük a horribilis összeget.

Öt évvel ezelőtti számlákat kellene előkerítenünk úgy, hogy közben a pénzügyesek sorra mondanak fel

 - tette hozzá Márki-Zay azzal, hogy mindent el fognak követni mindenféle akadályoztatás ellenére, hogy tisztességesen el tudjanak számolni az évekkel ezelőtt elköltött pénzzel. Szó szerint a fiókokból kellene előkotorni a számlákat.

Mindezt úgy kellene a városnak összekaparnia, hogy olyan bevételek vannak a költségvetésbe beépítve, amelyek teljesülése kétséges: például a strandot üzemeltető kft. sorába 600 millió forintot jegyeztek bevételként, miközben több százmilliót költenek annak üzemeltetésére.

napi.hu

 


 

Kommentek

h i r d e t é s