h i r d e t é s

Pofátlan bukott jobboldal

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Pofátlan bukott jobboldal

2016. február 09. - 07:47
0 komment

 

Istenem, hányszor írtuk már le, hogy a bukott jobboldal (emlékszünk, háromszor veszítettek választást 1990 óta: 1994-ben, 2002-ben és 2006-ban) pofátlansága egyenesen bicskanyitogató.

Pofátlanság, ahogyan 2010-ben elvették három és fél millió ember nyugdíj-megtakarításait. Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi-felelős mindenhol azt kiabálta: el kell venni a magánpénztáraktól a pénzünket, mert eltőzsdézik, elkaszinózzák! Rossz kezekben van a 3000 milliárd forint, majd a kormány megóvja azt, ami a mienk. Nem is lehetne jobb helyre tenni, mint az államadósságot csökkenteni vele. Nem élhetünk együtt a magas államadóssággal, amit a szocik hoztak össze az „emútnyócév" alatt - érveltek. Az államadósság azóta is 80 százalék körül mozog, a nyugdíjkassza milliárdjait valóban a tőzsdére vitték, befektették Mol-részvényekbe 20 százalékos veszteséggel, vettek E.ON-t, ráfizetéses vállalatokat államosítottak. Elkótyavetyélték. Úgy, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva.

Pofátlanul "pofátlan végkielégítésekről" beszéltek, amikor 2010-ben beültek a közszolgálatból elbocsátott szakemberek helyére, és 98 százalékos büntetőadóval elvették a köztisztviselőktől, közalkalmazottaktól, egy életet tisztességesen ledolgozott pedagógusoktól a törvényesen felvett végkielégítésük nagyobbik részét. Aztán kiderült, hogy hazudtak. Szó sem volt törvénytelen kifizetésekről, de öt évnek kellett eltelnie, mire visszafizették jogos jussukat a sértetteknek. Természetesen kamat nélkül! A bukott jobboldal álszent arccal azt ígérte: náluk majd nem fordulhatnak elő sokmilliós végkielégítések és kétmilliónál nagyobb fizetések az állami vállalatoknál, vagy az MNB Simor Andráshoz köthető vezetői esetében.

Pofátlanul a szemünkbe hazudtak! A közelmúltban bejelentették: feloldották a fizetési plafonokat, két-két és félszeres fizetésemelést kaptak például a veszteséges MÁV, és más állami cégek igazgatói. Így kívánja a „piac”, különben elszívja a versenyszféra a legjobb szakembereket - mondták. És hol van már a jegybank korábbi vezetőinek szüntelen alázása? Matolcsy és legényei pirulás nélkül, talicskával vihetik haza a sokmilliós fizetést és utánfutóval tolhatják ki a nemzet bankjából az állam pénzét mindenféle magánalapítványba, ingatlanba, műkincsvásárlásba.

Pofátlanul azt állította a bukott jobboldal, hogy azért kell átszervezni a dohánypiacot, hogy megvédjék a szerencselovagoktól a trafikosokat. Az ígérték, tiszta, áttekinthető viszonyokat teremtenek, ehelyett a mozgáskorlátozott, kerekesszékes, egyetlen megélhetési forrással bíró, "ősi" trafikos családok labdába sem rúghattak a koncessziókért meghirdetett pályázatokon. Ezzel szemben legalább egy tucat, vagy akár több koncessziót is elnyertek fideszes politikusok, családtagok, csókosok, a hódmezővásárhelyi dohánybiznisz bennfentesei.

Pofátlan hazugság volt, ahogyan a szerencsejáték-üzlet lenyúlását 2012-ben előkészítették. Előbb a parlament kivételesen sürgős eljárásban tárgyalta az erről szóló javaslatot, arra hivatkozva, hogy a kormány "nemzetbiztonsági veszélyt lát" a gépek üzemeltetése körül, aztán ripsz-ropsz úgy intézték, hogy Vajna András György és hasonszőrű debreceni kollégája kapja meg az üzemeltetési jogokat. Pofátlanul olcsón, olyan ellenőrizhetetlen bevételekkel, és adómentességgel, amibe még az adóhivatal sem lát bele. (Talán ezzel már meg is volt a főpróbája a mostani, korlátlan hatalomra felruházó, terrorveszélyre hivatkozó alaptörvény-korrekció kísérletének.)

Pofátlanul a szemünkbe hazudtak: azért bocsátják áruba az állami földeket, hogy a környéken élő kis- és közepes gazdaságok tulajdonosait helyzetbe hozzák. A családi vállalkozások pártfogójának mondta magát a háromszor is megbukott jobboldal, ehelyett Mészárosok, Tiborczok, L. Simonok, műkörmösök, strómanok vásárolhattak ki tudja hogyan harácsolt (hogyne tudnánk!) milliárdokért megyényi birtokokat. A valódi gazdáknak néhány hektár, ha jutott.

Pofátlanság, hogy a kormánypárt - a háromszor bukott jobboldal - egyik jelentéktelen képviselője a minap ki mert állni a nyilvánosság elé, és azt merte a képünkbe mondani, hogy a pedagógusok azért mentek ki tízezerével az utcára, mert a „bukott baloldal” erre biztatta őket. Pofátlan hazugság, hogy "Miskolctól Szegedig az MSZP-sek, gyurcsányisták, bajnaisták, LMP-sek, liberális pártaktivisták és a Soros pénzelte civilek" szervezik a tüntetéseket. Sokkal közelebb áll az igazsághoz, hogy a kormány az oktatásban azért vezetett be ostoba, kötelező tantervet, adminisztrációs terheket és minősítési rendszert, hogy megannyi csatornám pofátlanul ellophassa az azok elkészítése után felvehető uniós forrásokat.

Pofátlanságok további hosszú sorát olvashatnánk a bukott jobboldal fejére. De mi hallgatunk és nyelünk.

 

nepszava.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s