h i r d e t é s

Pokolbéli víg napjaitok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Pokolbéli víg napjaitok

2021. január 08. - 11:42

 

Menczer Tamás külügyi aktivista, és Hollik István, többszörösen bukott politikár férfiú természetesen fordítva ül a lovon. A Capitolium megtámadásáról van szó.

Menczer Tamás külügyi államtitkár - Fotó: MTI/Varga György

A két fideszes bibliamagyarázó – egyértelmű támogatásáról biztosítandó a Trump által végső kétségbeesésében feltüzelt, az amerikai törvényhozás épületében randalírozó, egyetlen személy
kivételével vidékről felfuvarozott csőcseléket, akik tombolásuk közepette négy ember halálát okozták – kifejtette, hogy 2006 dicsőséges napjai jutnak eszükbe, amikor – Menczer szavaival – Gyurcsány a tömegbe lövetett.

A párhuzam, mint ezeknél általában, most sem stimmel. Pontosabban sántikál. 2006-ban Orbán szított zavargásokat. (Mellesleg Gyurcsány nem lövetett a tömegbe, a rendőrség oszlatta fel az Orbán által felhergelt, és fideszes parlamenti képviselők által is erősített tömeget, élve a jogkörével, a törvényes kormány és a törvényes rend védelmében).
Úgyhogy a párhuzam annyiban indokolt, hogy két mindenre képes, aljas csirkefogó (Orbán és Trump) nyúlt
törvénytelen eszközökhöz az állam normális működésének akadályozása érdekében. Csakúgy, mint Netanjáhú és Lukasenko. A kép így teljes, a szokásos névsor pedig összeállt.

Másfelől pedig Menczer egy hatalmas Nagy-Magyarország térkép előtt beszélt, gondolom a Külügyminisztérium hivatalos helyiségében. Bár kontúrokkal berajzolták a jelenlegi határokat is, a háttér összképe mégis a kormány által eszerint hivatalossá sunnyogott irrendenta hergelést sugallja. Ha nem bizonyítja.

Szerte Európában és a világon örülni fognak a magyar kormányzat újabb kettős jelzésének: támogatjuk a Capitoliumot megrohamozó banditákat, és vissza Erdélyt!

Ez így, együtt: Orbán.


 

Kommentek

h i r d e t é s