h i r d e t é s

Polt hivatala előtt tüntetnek az "ismeretlen tettesek" (videó)

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Polt hivatala előtt tüntetnek az "ismeretlen tettesek" (videó)

2019. január 23. - 19:06

 

Tüntetés kezdődött a Legfőbb Ügyészség előtt. A demonstráció apropóját az adta, hogy a vádhatóság szerint a képviselők voltak a rendbontók az MTVA székházánál. - írja a nepszava.hu.

Résztvevők az Ismeretlen tettesek tüntetése címmel meghirdetett ellenzéki demonstráción Budapesten, a Legfőbb Ügyészség épületénél 2019. január 23-án. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Cikkünk folyamatosan frissül, a legújabb információk, történések anyagunk elején, a videó alatt olvashatók. A tüntetés előzményei lejjebb görgetve láthatók.

Cseh Katalin: "előbb fogyott el a festékünk, mint a kormány korrupciós ügyei"

Cseh Katalin, a Momentum politikusa azt mondta, mikor a párttársaival az ügyészség épülete elé akarták fújni a kormány összes gyanús ügyét, előbb fogyott el a festék, mint hogy a végére értek volna a listának. Cseh szerint az igazi magyar tragédia az elvándorlás, Orbán Viktor minden egyes döntése pedig egy újabb szög az ország koporsójába. "Az Orbán-kormány a festéket lemoshatja, de a bűneit soha" - zárta beszédét a politikusnő.

Szél Bernadett azt hitte, egy nővel talán nem bánnak olyan durván az őrök

Szél Bernadett bevallja, amikor az MTVA székházában megpróbálta megállítani a durván fellépő biztonsági őröket, arra gondolt, egy nőhöz talán nem nyúlnak hozzá - de tévedett. A független országgyűlési képviselőnő azt üzente Polt Péternek: az igazság előbb-utóbb úgyis kiderül. Szél a színpadról köszönte meg azoknak, akik kiszivárogtatták a közmédiából a felvételeket, amelyeken látszik, hogy bántak a képviselőkkel az őrök. Mint mondta, ez egy jó cselekedet volt, és az a cél, hogy mindenki a saját életében hajtson végre minél több jó cselekedetet. 

Hadházy szerint szintet lépett az erőszak

Hadházy Ákos később úgy fogalmazott, szintet lépett Magyarországon az erőszak, miután parlamenti képviselőket ért nyílt bántalmazás. Hadházy szerint Bayer Zsolt és mások uszítják a népet, az ügyészség pedig a mostani döntésével megüzente nekik, hogy szabad az út.

Hadházy Ákos arról beszélt: a hatalmat jelenleg két "bástya" tartja fenn, az állami televízió és az ügyészség. "Veletek vagyunk!" - skandálják erre a színpadon állóknak a tüntetők. Mi az oka, hogy sokan nem jönnek el a kormányellenes demonstrációkra az emberek? - kérdezi Hadházy. Szerinte sokan nem látják el, mekkora a baj Magyarországon. Felidézi, kapott egy e-mailt egy MTVA-s dolgozótól: azóta, amióta az ellenzéki képviselők bementek a székházba, még a behajtó autók csomagtartóját is ellenőrzik. 

Az ügyészség hétfőn közölte:  "A felvételek azt igazolják, hogy a képviselők épületből történő eltávolítása jogszerűen történt." Ezt azzal kapcsolatosan írták, hogy az MTVA biztonsági őrei kidobták az épületből Hadházy Ákost és Varju Lászlót. Ráadásul elutasították az ellenzéki képviselők feljelentését, és ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást. "közérdekű üzem működése megzavarása bűntettének kísérlete és más bűncselekmények gyanúja" miatt.

Az Ismeretlen tettesek tüntetése Polt Péter ügyészségénél című tüntetést Hadházy Ákos és Szél Bernadett szervezte. A demonstráción rajtuk kívül beszédet mond Cseh Katalin (Momentum), Kunhalmi Ágnes (MSZP), Gréczy Zsolt (DK) és Tordai Bence (Párbeszéd). A demonstráció elején a főleg MSZP-s és DK-s, illetve európai uniós zászlókat lobogtató tömeg a "Mocskos Fidesz!" rigmussal melegített a tüntetésre. Amikor a moderátor Polt Péter nevét említi, a "Börtönbe!" skandálás hangzik fel.

nepszava.hu

 


 

h i r d e t é s