h i r d e t é s

Polt Péter beidéztette a rendőrségre Szél Bernadettet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Polt Péter beidéztette a rendőrségre Szél Bernadettet

2019. március 14. - 10:38

 

Szél Bernadett független parlamenti képviselő hűtlen kezelés és hivatali visszaélés bűntette miatt feljelentette „az önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel” kampány mögött álló ismeretlen tettest. - írja a hirklikk.hu.

Szél a feljelentést Polt Péter legfőbb ügyésznek címezte, a február 22-én feladott levélre pedig most reagáltak: a képviselőt csütörtökre meghallgatásra idézték a rendőrségre

– tudta meg a 444.hu.

A portál felidézi, hogy a képviselő feljelentése szerint a kampány a kormánypártok érdekeit szolgálja, és az EP-választás kampányának a része, holott a kormány tájékoztató kampánynak nevezi. A kormány nem folytathatna a törvény szerint pártpropagandát, azonban a kampány egyértelműen annak tűnik.

A hűtlen kezelés a feljelentése szerint azért valósult meg, mert kár érte az államot, hiszen magánérdekek mentén, konkrét pártok javára használták fel a kampányra költött közpénzt. A hivatali visszaélés pedig úgy valósulhatott meg, hogy a kampány mögött állók visszaéltek kormányzati hatalmukkal, amikor jogtalan előnyhöz segítették az EP-választáson a Fideszt és a KDNP-t.

Szél a 444.hu-nak azt mondta: meglepte, hogy őt hívták be, mert szerinte a kampány körülményeiről a Rogán Antal felügyelte Miniszterelnöki Kabinetirodán sokkal többet tudhatnak, hiszen ott rendelték meg.

hirklikk.hu


 

h i r d e t é s