h i r d e t é s

Polt Péter méltóztatik nyomozást elrendelni a Microsoft-ügyben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Polt Péter méltóztatik nyomozást elrendelni a Microsoft-ügyben

2019. augusztus 15. - 09:40

Amire addig valamiért nem volt hajlandó, amíg Hadházy Ákos nem kérdezett erre rá. És ha ez nem lenne elég, a hivatal úgy állítja be, mintha Hadházy feljelentést tett volna. Mindez azt jelenti, hogy az ügyészség nem érezte egész addig szükségét vizsgálódni, amíg valaki szóvá nem tette azt. 

A Microsoft-botrányban a magyar kormány több prominens tagja is érintett, éppen ezért Poltnak ez a helyzet nagyjából úgy hiányozhat, mint egy púp a hátára.

Ennek megfelelően sajnos arra is számítanunk kell, hogy minden valószínűség szerint a ügyészség mindent el fog követni annak érdekében, hogy az ügyből kimossák a kormány tagjait.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő írásbeli kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez. Ebben azt kérdezte:

„Nem lenne itt az ideje nyomozást indítani a Microsoft-botrányban érintett magyarországi cégek és állami tisztviselők ellen?”

Egy amerikai vizsgálat derítette ki, hogy 2013 és 2015 között a Microsoft indokolatlanul nagy kedvezményekkel adott el licenceket és szervizszerződéseket olyan közvetítő cégeknek Magyarországon, amik ezeket már piaci áron értékesítették tovább kormányzati intézményeknek, többek között a NAV-nak és az ORFK-nak. Emailek is előkerültek, amik szerint a cég magyar vezetői és a kormány tagjai egyeztettek ezekről az üzletekről. Az MSZP parlamenti vizsgálóbizottságot kezdeményezett az ügyben.

Polt Péter azt válaszolta, hogy Hadházy kérdése a tartalma szerint feljelentésnek minősül, így elküldte a Központi Nyomozó Főügyészségnek. /444/

Tehát lényegében a itt annyi a lényeg, hogy a hivatal már a puszta magatartásával is azt sugallja, ők nem gyanítottak semmiféle törvénytelenséget. Ezzel pedig Hadházy nyakába varrják azt a felelősséget, hogy nyomozniuk kell. Utánozhatatlan ez az ország.