h i r d e t é s

Praktikus behúzószalag varrása függönyre

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Praktikus behúzószalag varrása függönyre

2022. május 18. - 17:53

Ahelyett, hogy a tökéletes függönyt keresnénk az áruházak polcain, inkább válasszunk egy csodás anyagot, és varrjuk meg mi magunk! Egy remek behúzószalag varrásával pedig igazán praktikussá és kényelmessé tehetjük a sötétítés folyamatát.

Forrás: csipkecsodai.hu

Mi minden szükséges a projekthez?

A lakás szépítése, a dekorációk lecserélése a tavasz derekán különösen gyakori vágy. A természet ébredése gyakran inspirál minket, és jó ötletnek tűnhet új díszpárnák, szobanövények vagy épp függöny méteráru beszerzése is. Ha pedig saját magunk vennénk kezünkbe az irányítást, és egy napsütéses délután valami kreatívat alkotnánk, varrjunk függönyt!

A függönyök amellett, hogy rendkívül feldobják a helyiségeket, fontos funkciót is betöltenek. A tavaszi és nyári meleg nap bár jólesik, azért az álmos reggeleken jó, ha nem süt a szemünkbe hajnalban. Éppen ezért egy jó sötétítőfüggöny sokat segíthet a napfény távol tartásában, és akár hőszigetelő segítséget is nyújthat a meleg ellen.

A függönyvarrás nem bonyolult folyamat, de alapos tervezést és mérést igényel. Emellett fontos, hogy jó minőségű függöny anyagot válasszunk, amely megfelelően látja majd el feladatát. A varráshoz továbbá szükségünk lesz még egy varrógépre, cérnára, mérőszalagra, anyagvágó ollóra és vonalzóra. Ne feledkezzünk meg a behúzószalag és segédjei, a csipeszek beszerzéséről sem.

Így mérjük le a függönyt

Az előkészületek során érdemes még az alapanyag beszerzése előtt alaposan megmérni, hogy mekkora függönyre lesz szükség. Ehhez induljunk ki a karnis szélességéből, amely általában az ablak teljes szélességét és plusz 20 centimétert jelent.

Érdemes még az ablakpárkány, valamint a karnis alja közötti távot is megmérni, és ne feledkezzünk meg az ablak szélességéről sem! Ha rendelkezünk radiátorral, amely a nyílászáró alatt található, érdemes azt nem eltakarva megtervezni a függöny varrását.

Szerezd be a projekthez szükséges függöny anyagot a Csipke Csodái méteráru webáruház széles kínálatából!

Ezután a megvásárolt függöny anyagon kréta vagy ruhafilc segítségével jelöljük be a méréseket, és kössük őket össze vonalzóval.

A behúzószalag varrásának lépései

A behúzószalag rögzítéséhez először is a függöny két szélét és alját szegjük be. Ezután helyezzük a behúzószalag színével felfelé, azaz a bújtatókkal teli oldalával az anyag felső szélére.

A szalag felső részét varrjuk a függöny szegélyéhez, de ügyeljünk arra, hogy a madzagot véletlenül se rögzítsük oda! Majd jöhet az alsó szél felvarrása, végül pedig a csipeszek átbújtatása a madzagon. Itt is érdemes résen lenni, hogy a csipeszek kerek vége nézzen kifelé.

A szalagot húzzuk össze a madzaggal, és néhány centiméteres hullámokkal egyengessük azt el az esztétikus kinézet érdekében. Nincs más dolgunk, mint felhelyezni az új, saját kézzel varrott, egyedi függönyünket, és élvezni annak látványát és hasznos funkcióját!

Fedezd fel a Csipke Csodái méteráru webáruház széles kínálatát, és szerezz be nagyszerű minőségű, változatos lakástextileket és egyéb anyagokat!