h i r d e t é s

„Probléma a jelenléte” - Durván beleszállt Gyurcsányba az LMP vezetője

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

„Probléma a jelenléte” - Durván beleszállt Gyurcsányba az LMP vezetője

2016. október 17. - 08:55
0 komment

Szél Bernadett szerint Gyurcsány Ferencnek köszönhetjük Orbán Viktort - írja az atv.hu.

„Probléma a jelenléte” - Durván beleszállt Gyurcsányba az LMP vezetője Fotó/forrás: atv.hu

Az LMP társelnöke úgy véli, a DK elnökének jelenléte a magyar politikában nagyon komoly probléma.

„Gyurcsány Ferenc jelenléte a magyar politikában egy nagyon komoly probléma. Régi teóriám, hogy Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor egyszerre fog elmenni a magyar politikából. Szerintem, amíg Gyurcsány politizál, addig Orbánnak könnyű helyzete van”– mondta Szél Bernadett az LMP társelnöke az ATV Start műsorában.

Szél úgy gondolja, hogy a politikusoknak ideje lenne számot vetni magukkal.

„A Gyurcsány-kormány Magyarországon olyan sebet okozott, ami által megkaptuk Orbán Viktort kétharmaddal” – folytatta a társelnök.

„Ha ügyek mentén működünk együtt, az teljesen rendben van. Politikai szövetségkötésben azért is olyan vonalas az LMP politikája, mert nagyon szeretnénk elhatárolni magunkat azoktól a pártoktól, akik felelősek abban, hogy Orbán Viktort kétharmaddal a nyakunkba kaptuk 2010-ben” – tette hozzá Szél Bernadett.

A sajtszabadságért együtt is kiállnak

„Lopják a szabadságunk! – Repüljenek!"címmel tartott közös tüntetést vasárnap az Együtt és az LMP a Szabad sajtó útján. Szél Bernadett elmondta, hogy örül annak, hogy ennyi ember az utcára ment. Úgy gondolja, hogy annak van értelme, hogy az ügyek mentén álljanak ki.

„Szerintem ügyek mentén együtt kell működni. Ha arról van szó, hogy a sajtószabadság ügye forog kockán, azt gondolom, mindenkinek el kell mondania a maga véleményét.

A Népszabadság kapcsán minden ellenzéki párt közleményt adott ki, sajtótájékoztatót tartott, mindenki elmondta a véleményét. Az más kérdés, hogy politikailag ki hogyan gondolkodik, ezt a kettőt külön kell választani” – vélekedett a tüntetésről a társelnök.

Azt is elmondta, hogy semmiféle politikai szövetséget nem tudnak vállalni azokkal a pártokkal, akik „az összefogáshoz” tartoznak, és ebbe beletartozik az Együtt is.

Letörik a magyarok bérköveteléseit

Vitanapot kezdeményez az LMP a munkaerőhiány miatt, ennek kapcsán Szél Bernadett elmondta: „látni kell, hogy Orbán Viktor olyan helyzetbe vitte az embereket, hogy mindenki a legalacsonyabb bérért dolgozzon, és nagyjából ennyiből álljon az élete. Az már külön felháborodás tárgya, hogy a munkaerőhiányt külföldről akarják pótolni, ez arról szól, hogy a magyarok bérköveteléseit letörjék.” 

Szerinte teljesen nyilvánvaló, hogy nincs teljes foglalkoztatás, mint ahogy Orbán állítja.

atv.hu

 


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s