h i r d e t é s

Ráérősen nyomoznak pécsi buszbeszerzés után

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ráérősen nyomoznak pécsi buszbeszerzés után

2018. június 08. - 12:10

 

Védett közszereplőket sejtenek a több milliárdos pécsi tender mögött. - írja a nepszava.hu.

Forrás: nepszava.hu

A rendőrség sokadszorra is meghosszabbította a nyomozást, gyanúsítotti felelősségre vonás sem volt a túlárazottnak tűnő buszbeszerzés ügyében.

Szeptember 9-ig ismét meghosszabbította a rendőrség a Tüke Busz Zrt. közbeszerzésével kapcsolatban folytatott nyomozást - derül ki a Polt Péter legfőbb ügyész és Mellár Tamás, illetve Tóth Bertalan parlamenti képviselők között zajló levélváltásból. Így már 2016 novembere óta zajlik vizsgálat a pécsi busztársaság gyanúsan drága, 3,5 milliárdos busztenderével kapcsolatban.

Az ügyben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozt hűtlen kezelés gyanújával vizsgálódott előbb a Baranya, majd a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság, ám az elmúlt másfél évben eddig még csak gyanúsítotti felelősségre vonás sem történt.

Mellár és Tóth úgy tudja, jelentősen túlárazták a Tüke Busz 2015-ös járműbeszerzését:  lapunk is írt róla, hogy a pécsi vállalat eredetileg 2,8 milliárd forintért akart megvásárolni 123 Volvo-buszt Hollandiában, később azonban 700 millióval drágábban vásárolták meg ugyanazt a járműparkot – egy holland  közvetítőcég beiktatásával, úgy, hogy nyolc busszal kevesebbet is vettek a korábban tervezettnél.

A nyomozásban a holland hatóságok is részt vettek, és a magyar félnek átküldött dokumentumaikban két védettséget élvező közszereplő is érintettként szerepel – állítják a Poltot kérdező politikusok.

Polt Péter cáfolta az utóbbi értesülést, szerinte nem hallgattak meg eddig védett közszereplőket a Tüke-ügyben. A politikusok szerint a nyomozásnak szerbiai és thaiföldi szálai is lehetnek, ezt a legfőbb ügyész azonban nem kommentálta – csak annyit jegyzett meg a thaiföldi kapcsolatról, hogy terrorizmus támogatásának gyanúja nem merült fel a nyomozás során.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s